Sommige recepten verdienen een herkansing! Deze sinaasappel brownies heb ik nog lekkerder gemaakt met pure sinaasappel erin en de structuur is nog beter geworden. De knapperige stukjes merengue zorgen voor een heerlijk crunchy en zoet hapje.

Sinaasappel brownies

Het begon dus zo: op stage kregen we e en heerlijke traktatie. Jij raad hem al: brownies met sinaasappel. In de keuken zag ik dozen van Brownies per Post staan, dus ik dacht: hé, das leuk! Op de website stond welke ingrediënten erin zaten. Nu weet ik dat ingrediënten op volgorde van hoeveelheid staan. Van het eerste ingrediënt zit er dus het meeste in. Ik ben dus wat gaan rekenen met andere recepten voor lekkere fudgy, plakkerige brownies en heb de verhoudingen van Brownies per Post aangehouden. Zo kwamen er na wat roeren, mixen en sinaasappelcurd maken heerlijke kleverige brownies uit de oven. De aanpassing die ik nu heb gedaan, is om er daadwerkelijk stukjes sinaasappel in te doen en om er wat merengue in te doen.

sinaasappel brownies

Reden voor de update is ook de Foodblogswap April, waarbij ik mocht bakken van de blog Roots & Foods – een vegan foodblog met roots in Chili en Amsterdam -, waarbij ik koos voor dit recept en er mijn eigen zoete draai aan gaf.

Lees hier meer over alternatieve brownies.

Andere recepten voor Koningsdag, dus met oranje, zijn hier te vinden.

Ingrediënten sinaasappel brownies

 • 150 gram suiker
 • 100 gram boter
 • 100 gram pure chocolade
 • 2 eieren
 • 75 gram bloem
 • snuf zout
 • 50 gram merengue
 • 50 gram sinaasappelcurd
 • 1 sinaasappel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Smelt de suiker, boter en de chocolade au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop de eieren los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Maak eerst ‘familie’ door een beetje van het chocolademengsel aan de eieren toe te voegen en goed te roeren. Voeg daarna de rest toe. Dit zorgt ervoor dat de eieren minder snel gaan schiften.

Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Giet dit beslag voor de helft in een brownievorm. Snijd de sinaasappel in schijfjes. Verdeel daarna de sinaasappelcurd en de schijfjes sinaasappel over de laag. Dit kan er wat inzakken, maar dat is niet erg. Meng stukjes merengue door de rest van het beslag en verdeel dit over de brownievorm.

Zet daarna in de oven voor 20 – 30 minuten. Laat helemaal afkoelen en snijd in stukken.

Sinaasappel brownies

Lijkt jou dit een toffe combi? Ga dan lekker bakken en laat mij zeker het eindresultaat even zien. 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Sinaasappel brownies”
 1. Zeker een bijzondere combi! Al die heerlijke recepten die hier staan, ik heb laatst de yoghurt taart gemaakt en hij is zalig! Volgende week in de KeeK laat ik hem zien natuurlijk ! (en op Instagram)
  Smullen hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *