Het blijft denk ik toch een van mijn favorieten: brownies. Ik hou er van als ze lekker smeuïg zijn, dus ik maak ze met gecondenseerde melk. Daar heb je als je dit recept aanhoud wel wat van over, maar daar maak je gewoon lekkere fudge van. Dat lust iedereen, is heerlijk bij een kopje thee en kan je ook meenemen als je op visite gaat bij de buurvrouw.

Zo rondom Pasen liggen de supermarkten altijd vol met chocolade die speciaal voor Pasen is gemaakt. Ik heb er twee van gekocht: een reep van Hands Off My Chocolate in een ei-vorm en de speciale e(i)ditie van M&M. Die heb ik als decoratie aan de bronwies toegevoegd. Dit kan je natuurlijk ook weglaten of vervangen door iets anders.

Met dit recept doe ik gelijk ook mee aan de Foodblogswap. Het is al weer enkele maanden geleden dat ik gekoppeld werd aan de blog van Virginie: A Spoonful Of Happiness. Op deze blog zijn niet alleen heerlijke recepten te vinden, maar ook prachtige foto’s. Het is dan ook niet verwonderlijk dat ze ook workshops Fotografie geeft. Ze woont in Gentbrugge (BE), maar als ze in het zuidelijke deel van Nederland woont is dat goed te doen. Met deze paas brownies varieer ik op haar chocolade bark met eitjes.

paas brownies
Ingrediënten Paas brownie
 • 150 gram bruine basterdsuiker
 • 150 gram gecondenseerde melk
 • 25 gram boter
 • 150 gram pure chocolade
 • snuf zout
 • 2 eieren
 • 25 gram cacao
 • 75 gram bloem
 • eventueel: paas editie M&M’s

Decoratie

 • 100 gram pure chocolade
 • 50 ml slagroom
 • 50 gram witte chocolade
 • roze kleurstof
 • chocolade Hands Off My Chocolate
 • paas editie M&M’s
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Smelt de bruine basterdsuiker, gecondenseerde melk, pure chocolade en de boter au-bain-marie.

Klop de eieren los in een kom. Voeg daarna het chocolademengsel toe. Roer dit door elkaar.

Voeg daarna de cacao, het zout en de bloem (en eventueel de paas editie M&M’s) toe en meng dit door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.

Zet in de oven voor 25 minuten. Laat daarna helemaal afkoelen.

Decoratie

Smelt de pure chocolade en de slagroom au-bain-marie. Als het gesmolten is giet je het over de brownie. Smelt de witte chocolade, doe hier de kleurstof door. Maar swirls over de bruine chocolade. Verdeel hierover stukken chocolade en M&M’s.

Laat de chocolade uitharden en snijd in stukken.

paasbrownies


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Paas brownies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *