Vandaag deel ik met jullie het recept voor drop brownies. Door Molensteen melen ben ik uitgedaagd om een zoet en een hartig recept te maken uit een bepaald land. Vorig jaar ben ik naar IJsland geweest en ik ben echt verliefd geworden op de prachtige, ongerepte natuur die daar is. Wat is het toch mooi geschapen! De rust die er heerst, maar ook de ontembare watervallen. De kou, maar ook de heerlijke warmwaterbaden, waar je helemaal warm van wordt. Het is zeker een land waar ik graag nog een keer naar terugga. Vandaag deel ik een zoet recept met jullie gebaseerd op IJsland/Scandinavië. Op mijn Instagram deel ik ook toffe foto’s van mijn reizen, dus volg mij daar zeker. 😉

drop brownies

Wat ik in IJsland kocht waren chocolade snoepjes met een kern van karamel en omhult met een drop chocolade. Jullie weten inmiddels dat ik dol ben op chocolade. Ik krijg weleens het verwijt dat ik tè veel met chocolade bak van mijn familie. 😉 Toch ging ik aan de slag met deze lekkere drop brownies. Ik heb er verder geen decoratie op gedaan, omdat de brownie zelf machtig genoeg is. Wil je toch los gaan? Decoreer dan met extra chocolade, dropjes en stukjes karamel.

drop brownies

Het amandelmeel zorgt voor een extra lekkere smaak aan het meel. Ideaal dat Molensteen dat ook verkoopt, want sinds mijn macarons gelukt zijn, heb ik zoveel lekkere ideeën voor dit precieze koekje.

Ingrediënten drop brownies

  • 200 gram suiker
  • 100 gram drop
  • 25 gram boter
  • 120 gram pure chocolade
  • 2 eieren
  • 120 gram amandelmeel
  • snuf zout

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm (die van mij was 18 x 18 cm) in met boter en leg er een bakpapiertje in.

Doe de suiker, drop en boter en chocolade in een pannetje en laat dit op laag vuur smelten. Dit duurt even, maar door het op laag vuur de doen brand het niet aan. Roer er niet te veel in. Het lijkt namelijk een beetje op karamel maken en als je gaat roeren, wordt het een grote plak-zooi. Zodra alles gesmolten is, is het goed.

Klop de eieren los en voeg hier langzaam de drop-chocolade karamel aan toe. Doe dit niet in een keer, want anders heb je kans op een gebakken eitje. Roer daarna goed door totdat het één geheel wordt.

Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Giet dit beslag in de brownievorm.

Zet daarna in de oven voor 20 minuten. Laat afkoelen, snijd in stukjes en geniet van je heerlijke drop brownie!

drop brownies

Twee vraagen waar je over na kunt denken terwijl je dit leest en twijfelt of dit wat voor je is: wat is jouw favoriete vakantieland en ben je inmiddels een durfal en maak je deze drop brownies ook een keer? Laat je antwoorden hieronder in de reacties achter.

Dit artikel bevat een betaalde samenwerking met Molensteen melen


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Drop brownies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *