Oh, dolletjes! Zo schattig al die hartjes en bloemetjes voor Valentijn. Nee zonder gekheid, ik doe er verder niks mee hoor. Maar als je nou gewoon in je gezin of met je vrienden je liefde voor hen wilt uiten dat moet je echt deze taart maken.
Deze taart bevat namelijk alle ingrediënten voor een verliefd gevoel: chocolade, aardbeien en niet te vergeten: hartjes! Zeg eerlijk, da’s lief toch? Andere baksels met een hoge liefdesfactor zijn deze chocolade kersentaart en deze hartjescake.
Na al dit geneuzel, gaan we maar over tot de orde van de dag: het recept.
Ingredienten Aardbeienkwarktaart met browniebodem en hartjes
Bodem
- 150 gram bruine basterdsuiker
- 95 gram boter
- 90 gram pure chocolade
- 1 ei
- 85 gram bloem
- snuf zout
Kwarktaart + decoratie
- 750 gram aardbeienkwark
- 250 ml slagroom
- 5 blaadjes gelatine
- 50 gram suiker
- 150 ml melk
- decoratie: aardbeiensaus (ik nam Tova) en een satéprikkertje
Bereiding
Bodem
Maak allereerst de bodem. Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een springvorm van 24 cm met bakpapier.
Smelt de suiker, boter en de chocolade au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop het ei los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt.
Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Giet dit beslag in de springvorm.
Zet daarna in de oven voor 20 minuten. Laat helemaal afkoelen voordat je de kwark erop stort.
Kwarktaart
Week de gelatineblaadjes voor 8 minuten in ijskoud water.
Klop de kwark even los. Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de slagroom door de kwark.
Haal na 8 minuten de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Doe de melk in een pannetje en doe hier de gelatineblaadjes bij. Warm dit op totdat de gelatine gesmolten is. Laat wat afkoelen en giet bij het kwarkmengsel. Roer goed door elkaar. Als je eventueel klontjes krijgt, mix dan goed door met de (staaf)mixer.
Stort dit, als de bodem afgekoeld is, op de bodem.
Decoratie
Voor de decoratiehartjes heb je de aardbeiensaus nodig.
Doe hiervan wat in een bakje en druppel met behulp van een theelepel vanuit het midden druppels op de taart in een steeds groter wordende cirkel. Neem daarna de satéprikker en begin vanaf de middelste druppel en trek zo, in een vloeiende beweging, door het midden van elke druppel heen totdat je helemaal rond bent.
Laat de taart minimaal 3 uur opstijven in de koelkast
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Zit er echt heerlijk uit en heel erg mooi met die hartjes. De browniebodem lijkt me ook erg lekker, sowieso past brownie overal bij toch;).
Dankjewel Danella! Jazeker, brownies / chocolade is altijd goed. 🙂
Hoi Lianne, ik heb de taart gemaakt en het was heerlijk!
Hoi Renate, leuk dat je een berichtje stuurt! Mooi dat de taart lekker is. 🙂
Mijn liefje mee verrast op Valentijnsdag. Goeie combi de chocolade met de kwark. De hartjes waren het leukst om te maken.
Ahh wat een lief idee! Daar wordt ieder mens blij van! Ja en niet lastig toch? 🙂