Merci chocoladetaart

Hou je van chocolade, hou je van bakken en wil je uitpakken met een verrukkelijke taart? Dan is deze chocoladetaart echt wat voor jou. De robuuste plakken cake zijn gevuld met een perfecte, tongstrelende chocolademousse. Afgewerkt met een simpele chocoladebotercrème, slagroom en heerlijke merci chocolade.

Want bij de feestdagen past merci. Bedankt voor het afgelopen jaar, bedankt voor de mooie momenten samen in tijden van vreugde en verdriet. Bedankt voor het lekkere eten, bedankt voor de goede zorgen en ga zo maar door. Jij weet vast ook wel iemand die je wilt bedanken. Dat kan!

merci chocoladetaart

Samen met merci mag ik iemand een jaar lang blij maken met merci chocolade. Dat houd in dat je iedere maand een merci pakket opgestuurd krijgt in 2019. Dat wil toch iedereen? De winactie is op 15 januari afgelopen. Er is een winnaar gekozen.

Recept merci chocoladetaart

Cake

 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 250 gram boter
 • 5 eieren
 • 250 gram suiker
 • 5 eetlepels hazelnootpasta
 • 5 eetlepels melk
 • enkele reepjes merci

Botercrème

 • 200 gram boter
 • 90 gram poedersuiker
 • 4 eetlepels hazelnootpasta
 • 1 eetlepel vanille extract
 • snuf zout

Chocolademousse

 • 3 eieren
 • 100 gram suiker
 • 1 snuf zout
 • 150 gram pure chocolade
 • 250 ml slagroom

Decoratie

 • merci chocolade
 • 50 gram hazelnoten
 • 250 gram slagroom (+ 1 el suiker)
 • cacao
Bereiding

Chocolademousse

Maak eerst de chocolademousse. Mix de slagroom stijf en zet deze in de koelkast. Smelt de chocolade en zet hem daarna op het aanrecht, om weer een beetje op temperatuur te komen. Mix de eieren met de suiker en het zout au-bain-marie. Neem een pan en doe hier een warm water in en zet hem op het fornuis. Neem daarna nog een pan en zet deze in de andere pan. De bovenste pan mag het water niet raken. Mix de eieren dan voor 5 minuten totdat ze lichtgeel en schuimig zijn. Voeg de chocolade toe aan het eimengsel en vouw dit rustig door elkaar. Spatel daarna de slagroom erbij en meng totdat het een egaal mengsel is. Giet dit mengsel dan in bakjes of in een grote bak en zet in de koelkast om op te stijven.

Cake

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet twee springvormen in van 24 cm en bekleed met bakpapier. Heb je net als ik 1 bakvorm? Geen probleem, dan gaan de cakes apart de oven in. Mix de boter samen met de suiker tot een egaal beslag. Voeg hierbij een voor een de eieren totdat er een luchtig mengsel ontstaat. Voeg daarna zelfrijzend bakmeel, melk en hazelnootpasta toe. Mix dit goed door elkaar tot een egaal en luchtig beslag. Roer er ook nog wat reepjes merci in stukken doorheen. Doe het beslag dan in de springvorm. Bak af in 20 minuten. Laat daarna compleet afkoelen.

Botercrème

Mix de boter en de poedersuiker in ongeveer 3 – minuten tot een romig mengsel. Voeg daarna hazelnootpasta, vanille-extract en het snufje zout toe. Mix weer tot er een zachte, luchtige en romige massa ontstaat.

Afwerking

Smeer van beide cakes de bovenkant (bolle kant) in met de botercrème. Doe de rest van de botercrème in een spuitzak. Leg een cake met de rechte kant op een plat bord. Spuit een ‘dijkje’ aan de buitenste rand van de cake. Vul het midden met de chocolademousse. Neem dan de andere cake en leg deze met de bolle kant naar onderen op de chocolademousse. Druk aan. Smeer de zijkant en de bovenkant in met botercrème. Zet in de koelkast om op te stijven. Plak daarna de merci chocolaatjes tegen de zijkant van de taart aan met behulp van wat botercrème.

Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak en maak toefjes op de taart. Decoreer met wat cacao en hazelnoten.

merci chocoladetaart

Wat maak jij met merci? Of wie maak jij er blij mee? Laat je reactie hieronder achter.

Dit artikel is in samenwerking met merci. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

28 Comments

 • Nancy 24 december 2018 at 22:31 Reply

  Ik zou heel graag een jaar lang merci willen winnen omdat ik met mijn vriendin vaak experimenteer en dat niet altijd goed uit pakt..

  Als we dit winnen kunnen we eindeloos experimenteren ❤️

 • Alise Roza 25 december 2018 at 07:44 Reply

  Ik zou het graag winnen zodat ik een heleboel mensen blij kan maken.
  Mensen die altijd voor ons klaar staan!❤

 • MoniqueSchins 25 december 2018 at 17:40 Reply

  Dit zou geweldig zijn om te winnen.
  Dan kan ik met de merci-taart heel veel vrienden verrassen en ook de communicantjes van komend jaar hier mee verrassen op hun speciale dag.
  🎂🍀🎂🍀🎂🍀

 • Rianda van aalst 27 december 2018 at 08:31 Reply

  Mijn collega’s van de stmr! Elke Metz-Teeuwen Jan Willemen Henriette Vos monique Liesbeth de Groot de rest die ik vergeten bent, kunnen ‘tgoed gebruiken tijdens ‘t team overleg!

 • Corrie Vos-Vissers 27 december 2018 at 09:42 Reply

  Onze kleinkinderen zijn gek op chocola. We zouden hier heel blij mee zijn.

 • Laura 27 december 2018 at 11:14 Reply

  Wat een onwijs mooie taart! Een jaar lang merci wie wil dat nu niet?! Zou echt tof zijn! Ik heb eerlijk gezegd nog nooit met merci een baksel gemaakt, maar dat gaat dan zeker gebeuren! Fingers crossed🤞

 • Leni 27 december 2018 at 17:35 Reply

  ik zou mijn man kinderen en kleinkinderen er een heel groot plezier mee doe iedereen is gek op chocolade en merci is niet te versmaden heerlijk
  mmmmm

 • Melanie 27 december 2018 at 17:47 Reply

  Ik zou graag de cholade willen hebben om mijn kinderen eens te verwennen zij en wij hebben behoorlijk wat voor mijn kiezen gekregen het afgelopen jaar. Een vriend van mijn dochter is overleden en hun oma zullen ze op zeer korte termijn ook moeten missen.

 • Roos-Anne 27 december 2018 at 22:28 Reply

  Ik gun dit mijn lieve moeder! Ze maakt vaak heerlijke taarten of andere dingen van jouw recepten! Zij heeft dit dus helemaal verdient!😍 En tja, op chocola, zeggen wij allemaal JA!

 • Elke 28 december 2018 at 15:59 Reply

  Ik zou het graag winnen om mijn collega’s Vd thuiszorg maandelijks te verrassen tijdens ons werkoverleg 🤗

 • Carmen 28 december 2018 at 17:01 Reply

  Ik zou deze taart willen winnen voor mijn dochter die altijd voor mij klaarstaat.

 • Leonie Niemer 29 december 2018 at 11:17 Reply

  Merci merci merci!!! Voor mijn lieve collega’s, zodat onze snoeppot altijd gevuld is (voor 1 dag dan 😜)

 • Alex 30 december 2018 at 17:37 Reply

  Een jaar lang Merci, oh daar ga ik mijn vrienden en collega’s ontzettend blij mee maken. Er wordt flink wat afgesnoept op onze afdeling en chocolade is toch wel favoriet!

 • Myrthe 31 december 2018 at 21:48 Reply

  Ik wil mijn moeder hier graag blij mee maken. We zijn allebei gek op Merci chocolade en op thee drinken. Het liefste samen (mama en ik & chocolade en thee). Ik hou ook erg van bakken. Dus een deel zal zo op gaan en een ander deel verdwijnt in mijn baksels 🙂

 • Carla 1 januari 2019 at 12:34 Reply

  omdat ik zo gelukkig word van chocola,dus daarom wil ik dolgraag winnen

 • Devi 8 januari 2019 at 10:18 Reply

  Als ik zou winnen, ga ik het voor taarten gebruiken. Die ik met alle liefde bak voor kindjes in mijn omgeving, omdat elk kind een taart verdiend. Ongeacht hun leefsituatie.

 • Diënty 10 januari 2019 at 18:59 Reply

  Ik zou graag een jaar lang merci winnen om er vervolgens super veel mee te experimenteren. Ik moest er even goed over nadenken, maar het lijkt me heerlijk om er chocolade broodjes mee te maken. Zowel met bladerdeeg als ‘gewone’ witte bolletjes. Ook lijkt het me lekker om ze te bedekken met karamel en daarna door de kokos te halen. Je kan er zo veel kanten mee op!

 • Thirza 10 januari 2019 at 19:32 Reply

  Ik vind dit een super leuke en lekkere winactie! Ik zou de merci chocolade delen met mijn zusje, omdat we allebei erg van bakken houden en dol zijn op merci chocolade. En door deze winactie kunnen we nog veel meer baksels maken 😉

 • Kelly 10 januari 2019 at 22:49 Reply

  Oeh ja dat zou ik graag willen winnen😍 ik hou echt van chocolade maar bak vaak met repen dus dit zou wat variatie geven. Dan kan ik al dat lekkers delen met vrienden en familie die altijd voor me klaar staan 🥰 Gr Kelly

 • Esther 12 januari 2019 at 18:32 Reply

  Wow dit klinkt te lekker! Ik ben echt verslaafd aan chocolade, dus je zou mij super blij maken met een jaar lang Merci! Ik kan heel veel chocolade eten voor ik misselijk word, maar ik gok dat ik bij een jaar lang merci wel uit MOET gaan delen. Dus kom maar op met die Merci! Dan maak je niet alleen mij super blij, maar dan krijgen mijn vrienden én familie ook eens wat chocolade! ; – )

 • Melissa van Neck 15 januari 2019 at 05:14 Reply

  Ik zou het heel graag willen winnen voor mijn moeder, zij past 3 dagen in de week op onze kids en zij is vaak degene die als eerste van mijn baksels proeft. Hier zou ik haar echt mee verrassen.

 • M. van Aalst 15 januari 2019 at 06:28 Reply

  Ow wat ziet dat er lekker uit!! Wij houden allemaal
  Wel van chocolade dus op komt hij hier wel!

 • Anous 15 januari 2019 at 06:47 Reply

  Ik zou het super leuk (en lekker) vinden om zoveel lekkere Merci te winnen; niet voor mezelf maar om heel veel andere lieve mensen mee te kunnen laten genieten! En natuurlijk niet alleen zo uit de doos, maar ook via bijvoorbeeld deze
  Overheerlijke Machtige Prachtige taart 😍😍😍

 • Marianne S. 15 januari 2019 at 09:27 Reply

  Ik ben dol op experimenten in mijn keuken. Om eerlijk te zijn heb ik Merci chocolade nog nooit verwerkt in mijn baksels. Het wordt tijd om daar verandering in te brengen. Ik denk dat ik zou beginnen met een cheesecake, waarin ook wat Merci chocolade in de bodem zit verwerkt. Ik ben benieuwd hoe dit uitpakt, want ze smelten natuurlijk wat. Ter decoratie en smaak verdelen we ook wat in drieën gehakte mercietjes over de bovenkant.
  Daarnaast ben ik dol op Tiramisu. Het lijkt me een heerlijk verrassing om daar Merci in tegen te komen.
  Mocht ik winnen dan ga ik gelijk aan de slag. Meestal is het hier in het weekend een zoete inval. Buren en vrienden weten dat er een baksel klaarstaat. Iedereen schuift gezellig aan om te proeven en bij te praten.

 • Ling 15 januari 2019 at 12:52 Reply

  Merci doet altijd goed als cadeau en iedereen vindt het lekker. Ik zou veel taarten willen bakken en weggeven aan de anderen. Mensen blij maken doe ik graag!

 • Marjan 15 januari 2019 at 15:57 Reply

  Niet verkeerd daar weet ik wel weg mee.😉

 • Ingrid 30 april 2020 at 10:32 Reply

  Voor hoeveel personen is deze taart? 🙂

  • Lianne 30 april 2020 at 10:49 Reply

   Hoi Ingrid, tsja ik vind het best een machtige taart, dus kleine stukjes, zo’n 16 personen? Misschien wat meer of minder..

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: