Uit angst dat jullie niet op dit recept klikken heb ik het belangrijkste ingrediënt niet genoemd in de titel. In deze frambozen cheesecake zit namelijk geitenkaas! Gek. Lekker? Juistem. Een aantal weken geleden mocht ik op uitnodiging van Debbie van Deb’s Bakery en Kitchen een kijkje nemen op in de geitenkaas fabriek van Bettine. Leuk feitje wat ik zojuist lees op hun website: bettina was in de 17e eeuw het woord voor geit, vandaar de naam Bettinehoeve. Voordat we het proces van melk tot geitenkaas gingen bekijken op de Bettinehoeve, gingen we langs bij boer Jasper.

Jasper is van De Hoon geitenhouderij en daar komt de melk voor de geitenkaas vandaan. We mochten een kijkje nemen bij de jonge geiten, die mega enthousiast waren en aan jassen en dassen knabbelden. Daarna gingen we naar de melkgeiten, die wat rustiger waren en dagelijks hun melk geven. Daarna gingen we naar de Bettinehoeve waar we met elkaar (zo’n 14 foodbloggers) een lunch met onder andere geitenkaas bereidden. Als afsluiting kregen we een rondleiding door de fabriek, om het proces van melk tot verkoopbaar product te zien. Al met al een erg gezellige en leerzame middag.

Ik ging niet met lege handen naar huis, ik ontving diverse producten, waaronder wat rollen bladerdeeg van Tante Fanny en natuurlijk geitenkaas. Die geitenkaas speelt een hoofdrol in deze cheesecake. De credits om geitenkaas in een cheesecake te gebruiken gaan naar Debbie. Debbie maakte een heerlijke cheesecake met rozijnen en likeur 43 (recept).

bettine geitenkaas geiten de hoon

bettine geitenkaas

Bettine geitenkaas

De gezellige geiten waren soms moeilijk om op de foto te krijgen, maar het is gelukt. Gelukkig bleef de kaas wel stilliggen. 😉 Hierboven het gezellige groepje bloggers. Alle drie de foto’s zijn gemaakt door de huisfotograaf van de Bettinehoeve.

frambozen cheesecake

Ingrediënten Frambozen cheesecake met geitenkaas

Bodem

 • 250 gram Oreo
 • 75 gram boter

Vulling

 • 300 gram geitenkaas
 • 300 gram roomkaas
 • 170 gram suiker
 • 4 eieren
 • 40 ml slagroom
 • 1 eetlepel maïzena
 • 1 tl vanille extract
 • 200 gram frambozen

Decoratie

 • 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 100 gram Oreo
 • 100 gram frambozen

Bereiding

Bodem

Bekleed een springvorm (24 cm) met bakpapier. Vermaal de koekjes tot kruimels. Smelt de boter. Doe de boter bij de koekkruimels. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast op hard te worden.

Vulling

Verwarm de oven voor op 140 graden. Zet een bakje met water in de oven. Dit zorgt voor een extra mooie cheesecake.

Mix de geitenkaas, de roomkaas en de suiker tot één geheel. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Voeg daarna één voor één de eieren toe en roer met spatel goed door. Roer er vervolgens de slagroom, maïzena en het vanille extract doorheen. Doe er de frambozen ook doorheen.

Schenk het mengsel voor de vulling op de bodem. Bak de taart 2 uur. Na 2 uur zet je de oven uit en laat je de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Laat de deur van de oven dicht. Ik laat de cheesecake altijd nog een hele nacht in de oven staan. Je kunt hem ook na 2 uur uit de oven halen en daarna nog 4 uur in koelkast zetten.

Decoratie

Klop de slagroom stijf met de suiker. Verkruimel zo’n 75 gram van de Oreo door de slagroom. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Versier de taart daarna met de frambozen en de overige Oreo’s.

Daarna aansnijden! Laat jij je proevers raden welk verrassend ingrediënt er in deze frambozen cheesecake zit? Ik ben benieuwd of ze het raden.

frambozen cheesecake

frambozen cheesecake

Oreo en geitenkaas is gekregen.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *