Deze Mars Cheesecake is eigenlijk per ongeluk ontstaan. De reden is dat mijn Mars cake helemaal was mislukt. Alle marsjes waren naar beneden gezakt. 🙁 Maar ik wilde de cake een tweede kans geven en hij presteerde enorm goed deze cheesecake.

mars cheesecake

De bodem van deze Mars Cheesecake bestaat dus uit een mars cake, daarop een heerlijk romige cheesecake, gedecoreerd met wat extra marsjes. Over die decoratie gesproken: je kunt natuurlijk helemaal over the top gaan met chocolade, slagroom en heel veel marsjes. Heel leuk en vast ook lekker, maar waanzinnig calorierijk. Aangezien ik mijn gebit en lijf lief heb, heb ik gekozen voor een ingetogen topping. Als je wel lekker veel wilt, ook prima natuurlijk! 😉 Ik vond het alleen wel genoeg zo.

mars cheesecake

Ingrediënten Mars cheesecake

Bodem

 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 7 marsjes

Vulling

 • 600 gram roomkaas (Lidl)
 • 170 gram suiker
 • 4 eieren
 • 40 ml slagroom
 • 1 eetlepel maïzena
 • 1 tl vanille extract
 • 7 marsjes

Bereiding

Bodem

Handig: Niet alleen bakpapier op de bodem, ook aan de zijkant van de springvorm. Zo gaat die makkelijk uit de vorm, maar is niet perse nodig. 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed een springvorm met bakpapier.

Maak eerst het bodem. Mix de boter met de suiker. Voeg daarna één voor één de eieren toe en daarna het zelfrijzend bakmeel. Snijd de marsjes in stukken en meng deze door het beslag.

Zet daarna ongeveer 45 minuten in de oven.

Cheesecakevulling

Mix de roomkaas en de suiker tot één geheel. Zorg dat er geen klontjes in zitten. Voeg daarna één voor één de eieren toe en roer met spatel telkens goed door. Roer er vervolgens de slagroom, maïzena en het vanille extract doorheen.

Als de 45 minuten voorbij zijn en de cakebodem is gaar, haal de springvorm dan uit de oven. Verlaag de temperatuur van de oven naar 140 graden en zet een bakje met water in de oven. Dit zorgt voor een extra mooie en lekkere cheesecake.

Schenk het mengsel voor de vulling op de bodem. Snijd de marsjes in stukjes en verdeel deze over de bovenkant van de taart. Bak de taart 2 uur. Na 2 uur zet je de oven uit en laat je de cheesecake volledig afkoelen in de oven. Laat de deur van de oven dicht. Je kan hem de hele nacht in de oven laten staan, maar dan kleurt hij wel nog wat verder door. Je kunt hem ook na 2 uur uit de oven halen en daarna nog 4 uur in koelkast zetten.

mars cheesecake


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Mars Cheesecake”
 1. Welke maat springvorm? Jammer dat dit er nooit bij staat, niet alleen bij jou hoor. Ik vind het nogal een verschil of het bv 22 of 26 cm doorsnee is.

  1. Hoi Liduin,
   Oeps, vergeten! Ik gebruik altijd maat 24. Alleen deze keer 26 cm. Maar dit zou ook goed in een 24 cm passen.
   Groet, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *