Een chocolade Oreo cake gevuld met chocoladevla klinkt niet alleen erg lekker, maar smaakt ook zo! De chocoladevla in de cake zorgt ervoor dat de cake meerdere structuren heeft en daardoor lekker zacht en luchtig smaakt. Vla is erg leuk om te maken, ik maakte bijvoorbeeld eerder deze hopjesvla. Ook chocoladevla is goed zelf te maken, maar heb je daar nu geen zin in, dan is deze vla van Den Eelder een goed alternatief.

chocoladevla cake

De vla van Den Eelder is lekker dik, daar houd ik van, en romig. Oftewel een precies zoals ik hem verwacht. Bij deze chocoladevla zit er een gedegen chocolade-smaak aan, dus ook dat zit helemaal goed!

Het ontwerp van de cake heb ik al eerder gebruikt, namelijk voor deze aardbei roomkaas cake. Ook toen holde ik een cake uit en vulde deze met een romige vulling. Dat gaan we nu weer doen en we toppen de cake af met slagroom en Oreo koekjes! Daar krijg je toch nu al zin in? Voor de cake gebruik ik natuurlijk mijn favoriete recept.

Ingrediënten chocoladevla cake

Cake

Vulling

  • 1 pak chocoladevla
  • 5 blaadjes gelatine
  • 20 ml melk

Decoratie

Bereiding

Cake

Bak de cake volgens de aanwijzingen bij het recept. Laat 8 Oreo koekjes wachten tot het garneren. Decoreer hem daarna alleen niet met de witte chocolade en de Oreo koekjes. De witte chocolade laten we helemaal weg en de 8 Oreo koekjes komen pas later over de slagroom heen.

Zodra de cake afgekoeld is ga je hem uithollen. Doe dit door met een mesje aan de zijkant te snijden en met een lepel de cake eruit te halen.

chocoladecake uithollen

Vulling

Week de gelatineblaadjes in koud water voor ongeveer 10 minuten. Knijp dit daarna uit. Doe in een pannetje en laat dit samen met de melk smelten.

Doe de chocoladevla in een kom. Voeg hier beetje voor beetje de gelatine aan toe. Roer goed door en giet daarna het mengsel in de cake. Laat dit 1 tot 2 uur opstijven.

Decoratie

Klop de slagroom stijf met de suiker. Doe dit in een spuitzak en spuit toeven op de cake. Verkruimel de Oreo koekjes over de slagroom. Snijd daarna in plakken en smullen maar!

chocoladevla cake

De chocoladevla heb ik van Den Eelder ontvangen en ik ben gesponsord voor dit artikel. Maar chocoladevla blijft altijd één van m’n favorieten. Meer weten over sponsoring? Neem contact op of lees mijn disclaimer.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Chocoladevla cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *