Ik durf met enige zekerheid te zeggen, dat jouw wenkbrauwen gefronst waren bij het lezen van het woord ‘cakekoekjes’, want ja, het is of cake of koek. En toch is dat niet zo. Deze koekjes worden gemaakt van cake. Ideaal als je cake mislukt is of te droog is geworden.

cakekoekje

Dit recept is geboren uit noodzaak, aangezien ik de oven verkeerd in had gesteld. Het is namelijk niet handig om een cake te bakken op de grillstand. Dan wordt de cake niet gaar, maar de bovenkant pikzwart. Toen ik daarachter kwam heb ik het natuurlijk veranderd, maar de bovenkant was niet meer te redden. De rest gelukkig wel en dat deel heb ik gebruikt voor dit recept. Het idee kwam ik tegen op Instagram en stiekem vond ik het wel leuk dat deze cake was mislukt, want zo kon ik het direct uittesten. Benieuwd hoe ik deze koekjes gemaakt heb, lees dan verder.

Ingrediënten cakekoekjes
  • 300 gram cake
  • 100 gram roomkaas
  • 120 gram chocolade
  • 100 gram amandelen
  • 50 gram witte chocolade
Bereiding

Verkruimel de cake in een ruime kom. Voeg hier de roomkaas aan toe. Smelt daarna de chocolade en voeg deze toe aan het cakemengsel. Roer dit door elkaar.

Hak de amandelen in stukjes en voeg deze toe aan het mengsel. Meng dit door elkaar, zodat het een geheel wordt.

Neem daarna een stuk plasticfolie en leg het mengsel hier op. Doe dit in een lange rol, duw het stevig aan en leg het voor ongeveer 2 uur in de koelkast. Snijd daarna in plakken.

Smelt de witte chocolade en dip de cakekoekjes hierin. Bon appetito! 

Bedankt voor je bezoek aan mijn blog! Als je dit recept – of een andere – laat het mij dan zeker weten. Heb je tips of suggesties laat je dan horen in de reacties hieronder of stuur mij een berichtje!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Cakekoekjes”
  1. Ik heb net even op jouw site lopen scrollen maar man, van gekheid weet ik niet waar ik moet beginnen zo lekker ziet alles eruit 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *