Deze simpele kaneelbroodjes heb je in een handomdraai gemaakt en ook voor het glazuur hoef je niet veel werk te verzetten. Door de karamel krijgen de broodjes een extra zoete smaak en wordt de karamelsmaak in de basterdsuiker versterkt. Ik vind het heerlijk. Houd je hier niet van, dan kan je natuurlijk ook gewoon roomboter gebruiken.

kaneelbroodjes

Zelf maak ik de broodjes in een bakvorm, maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon los op de bakplaat leggen. Zelf vind ik dit gemakkelijker en het is minder schoonmaakwerk (ook prettig). Met dit recept maak je 12 kleine kaneelbroodjes.

Ingrediënten snelle kaneelbroodjes
  • 1 rol croissantdeeg (voor 6 mini croissants)
  • 4 eetlepels karamel
  • 50 gram bruine of lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels kaneel
  • 20 gram poedersuiker
  • 2 eetlepels melk
Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Bekleed een vorm met bakpapier en vet de randen in met boter. Dit kan een springvorm (20 cm) of een bakblik zijn.

Rol het croissantdeeg uit en snijd over de verticale stippellijn, zodat er drie stukken ontstaan. Smeer het croissantdeeg in met de karamelsaus. Doe de suiker en de kaneel in een bakje en meng door elkaar. Verdeel dit mengsel over de karamel. Rol de drie plakken op. Snijd de rolletjes in vieren.

Leg de stukken in de vorm en zet voor 20 minuten in de oven. Daarna zijn ze goudbruin.

kaneelbroodjes

Maak het glazuur voor over de kaneelbroodjes door de poedersuiker met de melk te mengen tot een stroperig goedje. Verdeel dit over de kaneelbroodjes, laat het glazuur hard worden en daarna kan je smullen van deze simpele kaneelbroodjes.

Deze kaneelbroodjes zijn een soort combinatie tussen en Zeeuwse bolus en een koffiebroodje. Houd je van deze lekkernijen, dan is dit recept zeker wat voor jou!

kaneelbroodjes

Zit jij morgen bij het ontbijt te genieten van een kaneelbroodje?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Kaneelbroodjes”
  1. Ha bakker Lianne,
    Wat een leuke en duidelijke site!
    Is dit ook een leuk en lekker recept als toetje na zaterdag friet met snacks gegeten te hebben?

    Ga zo door!
    Groet van Pommes by Frank

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *