Had ik jullie al verteld dat ik dol op kokos ben? Had ik jullie al gezegd dat ik chocolade bar lekker vind? Vast niet. Bij deze dan.  In dit recept combineer ik beide ingrediënten tot enorm lekkere kokos brownies met kokosslagroom.

Voor dit recept gebruik ik de Fair Trade Original kokosmelk, die ik opgestuurd heb gekregen. Met dit recept doe ik mee aan de #kookoschallenge. Dat gaat natuurlijk goed komen met zo’n lekkere kokos brownie!

kokos brownies

Ingrediënten kokos brownies
 • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 100 gram gecondenseerde melk
 • 50 gram boter
 • 120 gram pure chocolade
 • 2 eieren
 • 110 gram bloem
 • snuf zout
 • 50 gram kokos

Topping

 • 1 blik kokosmelk
 • 50 gram suiker
 • 50 gram kokos
Bereiding

Zet een dag van tevoren het blik kokosmelk in de koelkast. Tegen de achterwand aan. Daar is het namelijk het koudst. De dag erna heeft het vocht zich onttrokken van de kokosmelk. Dit vocht kan je weggooien, of gebruiken in je smoothie. De dikkere room wordt gebruikt als topping op de brownies.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm in met boter en leg er bakpapier in.

Smelt daarna de suiker, boter, chocolade en gecondenseerde melk in een hittebestendige schaal. Klop de eieren los in een andere kom. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt. Voeg vervolgens bloem, zout en kokos toe. Meng dit door elkaar totdat er een egaal beslag ontstaat. Giet dit beslag in de brownievorm.

Zet daarna in de oven voor 20 minuten. Laat daarna volledig afkoelen.

Doe de kokosroom in een kom en voeg hier de suiker en kokos aan toe. Roer dit door elkaar. Schep een lepel van de room op de brownie en geniet van deze tropische chocolade verwennerij!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

12 gedachte over “Kokos brownies”
 1. Hoi, kun je de gecondenseerde melk ook vervangen door gecondenseerde kokosmelk? En de boter door plantaardige boter? Zodat het lactosevrij is? Het klinkt heerlijk namelijk!

 2. Net gemaakt en ga mijn moeder hiermee verrassen, want ze is dol op kokos!
  Ook heb ik een variant met walnoten gemaakt.
  Bedankt hoor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *