S’mores zijn echt een ding uit Amerika, maar inmiddels goed overgewaaid. Ze worden door menigeen geliefd. Persoonlijk vind ik ze wel aan de zoete kant, maar de combi met de luchtige marshmallow, de zoete chocolade en het – oneerbiedig gezegd – droge biscuitje is wel een goeie! Zelf hebben wij thuis geen barbecue, dus ik moest een andere manier bedenken om s’mores te maken.

Het leukst is natuurlijk wel met de barbecue. Wachten tot de marshmallow bruin kleurt en dan snel tussen twee biscuitjes en wat chocolade proppen en dan eten. Wel uitkijken dat je, je mond niet verbrand! De oven kan ook! Zet dan een koekje met wat chocolade en een marshmallow onder de grill voor ongeveer 2 minuten. Ik maak in dit geval gebruik de magnetron. De marshmallow wordt dan niet geroosterd, maar wel zacht. Aangezien de chocolade na de magnetrontijd nog niet goed is gesmolten, maak ik gebruik van chocoladepasta.

snelle s'mores

Ingrediënten snelle s’mores
Bereiding

Neem een biscuitje en doe hier in het midden een klodder chocoladepasta op. Smeer niet het hele koekje in, want anders zit er teveel op en dat wil je niet.

Neem daarna een marshmallow en druk deze in de chocoladepasta. Zet dit daarna voor 20 seconden op de hoogste stand in de magnetron. De marshmallow gaat dan enorm groeien, maar zodra die uit de magnetron komt, zakt die weer wat in.

Druk daarna het andere biscuitje er bovenop en je snelle s’mores zijn klaar! Maak er natuurlijk zoveel als je wilt!

Zo dat is snel gepiept! Heb jij weleens s’mores gegeten en op welke manier maak jij ze altijd?

snelle s'mores

 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *