Deze yoghurt Eton Mess is precies wat Eton Mess beschrijft: een rommeltje. Natuurlijk ik heb geprobeerd er zo’n leuk mogelijk geheel van te maken, zodat het een beetje fatsoenlijk op de foto kwam. Maar eigenlijk zijn dit allemaal dingen die nog in de koel- en in de voorraadkast stonden. Dat is namelijk wat ik graag doe: een beetje rommelen. Ik ben dan ook niet zo’n pattenserie bakker, maar meer van het grove gooi- en smijtwerk of in mijn geval van het ‘mix- en spatelwerk’. Zo maak in het weekend maak ik graag toetjes met restjes van cake, koek, yoghurt, bavarois, fruit, sausjes en meestal slagroom om zo snel en gemakkelijk iets heerlijks op tafel te zetten. Bovendien enorm hipster, want: no waste! Goed voor het milieu!

yoghurt eton mess

Er gaan verschillende verhalen rond over de geschiedenis van Eton Mess. Als je dat leuk vind om te lezen, moet je zeker op deze link klikken. Anne-Marie van My Happy Kitchen, heeft namelijk de rubriek: ‘Geschiedenis van een beroemd gerecht‘ op haar blog en daarin onderzoekt ze de herkomst van diverse gerechten, zoals – om in zoete termen te blijven – Dame Blanche, pavlova, Sachtertorte, Tarte Tatin, etc. Zo ook van Eton Mess en dat is de moeite waard, want een verhaal over een bakker die zijn taart laat vallen en de hongerige jongens en de hond wil iedereen lezen toch?

Terug naar het rommeltje: de yoghurt Eton Mess. Zoete merengue met een frisse yoghurt. Lekkere aardbeienjam gemengd met slagroom en wat aardbeitjes bovenop. Meer is het niet en moeilijker ook zeker niet en je gasten – die laat je versteld staan. Want dit is lekker! De receptuur is voor 4 personen.

Ingrediënten Yoghurt Eton Mess
 • 150 gram merengue
 • 200 gram yoghurt
 • 200 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 2 eetlepels aardbeienjam
 • 10 aardbeien
Bereiding

Zet vier glazen en de ingrediënten klaar. Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg daarna de aardbeienjam toe aan de slagroom. Spatel dit door elkaar.

Breek de merengue in stukken. Niet te klein, dus geen kruim, maar het moet wel hapbaar zijn. Snijd de aardbeien in plakjes. Houd twee aardbeien over. Snijd deze door de helft. Dit is voor de garnering.

Doe in elk glas een laagje merengue, daarna een paar plakjes aardbeien. Daarna twee eetlepels yoghurt, dan twee eetlepels van de aardbeien-slagroom. Daarop komen nog wat stukjes merengue en we sluiten af met een beetje yoghurt, slagroom en last but not least een heerlijk zomerkoninkje!

Dat het jullie maar smaken mag!

yoghurt eton mess


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Yoghurt Eton Mess”
 1. Heerlijk! Bij Lidl hebben ze een Eton Mess taart en die is ook zo lekker. Deze met yoghurt lijkt mij heerlijk fris, ga ik misschien ook een keer maken! Ik ben dol op texturen waar een bite in zit.
  Vraagje: Waar koop je meringue?

  1. Leuk! Zeker een keertje maken, lijkt mij grappig een Eton Mess taart, ga eens kijken hoe ze die gemaakt hebben. 🙂 Ik heb hem zelf gemaakt met het recept van Laura’s Bakery, maar je kunt het ook bij de supermarkt (dat ik weet Jumbo, AH en EMTE) kopen.

 2. Heerlijk het toetje van vandaag! We hebben het net op. Met lactose vrije yoghurt en slagroom kon iedereen er van smullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *