Laatst was het weer heerlijk weer en ik had zin in ijs. Nu had ik ook nog wat blikjes gecondenseerde melk in mijn voorraadkast, dus ik ging aan de slag. Dwalend liep ik door de supermarkt op zoek naar iets wat mij lekker leek.

Al gauw kwam ik bij het koekjesschap en daar zag ik kletskoppen, ik dacht: ‘daar ga ik mee aan de slag’. De kletskoppen belandden in mijn mandje en ik ging op zoek naar andere ingrediënten. Aangezien kletskoppen onder andere pinda’s bevatten dacht ik dat pindakaasijs misschien lekker zou zijn. Pindakaasijs met kletskoppen; dat moest het worden.

pindakaasijs met kletskoppen

Thuis gekomen verzamelde ik de rest van de ingrediënten en ik ging aan de slag. De volgende dag was het ijs hard geworden en maakte ik er een feestelijk dessert van met wat extra slagroom en kletskoppen.

Wil jij ook aan de slag met homemade ijs, zonder ijsmachine? Lees dan snel verder.

Ingrediënten pindakaasijs met kletskoppen
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 750 ml slagroom
  • 1 scheutje vanille aroma
  • 100 gram pindakaas
  • 80 gram kletskoppen
Bereiding

Doe de gecondenseerde melk samen met de pindakaas in een kom.

Klop de slagroom stijf in een kom. Doe deze bij het mengsel van gecondenseerde melk en de pindakaas spatel dit voorzichtig door elkaar. Breek de helft van het pak kletskoppen in stukken. Meng dit door het ijsmengsel.

Neem een grote bak en schep het mengsel hierin. Dek af met een deksel of met plastic folie. Zet de bak voor 4 tot 6 uur in de diepvries.

Maak je dessert mooi met wat extra kletskoppen en wat extra slagroom.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Pindakaasijs met kletskoppen”
  1. Wat een heerlijke combi! Toevallig gisteren zelf weer pindakaas gemaakt en de kletskoppen zijn net op, maar zo weer gekocht! Wat ook lekker is, is om kletskoppen te verkruimelen en door slagroom te scheppen. Slagroom met een lekker krokantje erin!

    1. Eet smakelijk als je dit ijs gaat maken, want het is zoo enorm lekker! 🙂 En niet moeilijk om te maken. Dus dat is mooi meegenomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *