Karamel chocolade fudge: dit is echt de allerlekkerste fudge ooit! Het is een combinatie van een simpele pure chocolade fudge met een heerlijke karamellaag bovenop. Voor de karamellaag kan je gebruikmaken van karamel uit een potje of – en dat is nog veel lekkerder – je gebruikt zelfgemaakte dulche de leche!

Deze fudge maakte ik tijdens de Kerstdagen om uit te delen aan enkele oudere mensen uit mijn kerk. Ook vond de fudge gretig afname tijdens de verkoping van de kerk. Nu kan je ook zelf aan de slag, want ik deel met jullie het recept voor de karamel chocolade fudge.

karamel chocolade fudge

Ingrediënten karamel chocolade fudge
  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 340 gram pure chocolade
  • 100 gram dulche de leche
  • 80 gram witte chocolade
Bereiding

Neem een bakblik (20 x 20 cm) en doe hier bakpapier in.

Doe de chocolade en de gecondenseerde melk in een kom en smelt dit au-bain-marie of in de magnetron.

Als de chocolade helemaal gesmolten is doe het mengsel dan in het bakblik. Verdeel dit gelijkmatig en zet het bakblik daarna in de koelkast. Wacht totdat de fudge hard is geworden.

Zodra de fudge hard is geworden, kan de tweede laag erop.

Smelt hiervoor de dulche de leche en de witte chocolade in een kom. Verdeel dit meteen over de fugde. Laat dit opnieuw hard worden.

Zodra de karamel chocolade fudge hard is, snijd hem daarna in blokjes. Deze kan je uitdelen, maar natuurlijk ook zelf opeten bij een kopje thee of koffie.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *