Snickers Tuc: de perfecte balans tussen zoet en zout. De ideale snack voor op feestjes en een heerlijke tuctopping. Wat een marketingverhaal. Maar zonder dollen, het is echt een verrukkelijke combi, dus ik zou zeggen: geef het een kans!

Vorig jaar deed ik mee aan een bloginsideractie van Laura’s Bakery met producten van Nestlé. Ik maakte daarvoor de marmer fudge en de KitKat taart. Daarna deed ik mee met een actie van Philadelphia: deze dubbele chocolade oreo taart was het resultaat. Dit keer doe ik mee met een actie van Leuke Recepten en Tuc. De opdracht: maak een lekkere en originele topping voor op de tuc.

Mijn eerste variant was met Tuc Kaas. Samen met camembert, mosterd en stukjes olijf was dit een ‘chique’ topping. Op mijn facebookpagina deelde ik het resultaat. Met de Tuc Original maakte ik een soort ‘Snickers Tuc’.

Snickers Tuc

Ingrediënten Snickers Tuc
  • 15 Tuc Orignial
  • 200 gram gecondenseerde melk*
  • 1 eetlepel stroop*
  • 20 gram pure chocolade
  • 20 gram gezouten pinda’s

*in plaats van karamelspread, kan je ook dulche de leche gebruiken. Deze manier las ik bij Tessa van PaTESSerie en ik vond het leuk om dit te proberen. Voor deze topping werkt het perfect, want de karamelspread is erg stevig.

Bereiding

Het maken van de karamelspread kost het meeste tijd, dus daar beginnen we mee.

Doe de gecondenseerde melk samen met de stroop in een pannetje en zet dit op het fornuis. Blijf continue roeren, totdat de kleur verandert naar karamel en de massa wat dikker wordt. Dit duurt ongeveer 10 – 15 minuten. Laat de karamelspread daarna afkoelen voor gebruik.

Neem daarna de Tuc en smeer deze allemaal in met de karamelspread. Als die té stevig is geworden, warm dan even op in de magnetron/op het fornuis.

Hak de chocolade in stukjes en smelt de chocolade. Doe de chocolade daarna in een spuitzakje en maak streepjes over de Tuc heen. Of maak gebruik van een lepeltje als je geen spuitzak hebt.

Hak de pinda’s in stukjes en verdeel dit over de Tuc heen. Druk licht aan, zodat de pinda’s blijven plakken.

Snickers Tuc

Geniet ervan en Top Your Tuc!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Snickers Tuc”
  1. Dit ga ik een keer maken, jammie! Zout en een zoetje bij elkaar vind ik zo een lekkere combinatie. Gisteren kocht ik nog caramel zeezout vla, nog niet geproefd maar vast ook lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *