Fudge dat is wel een van m’n favorieten om te maken. Lekker makkelijk, leuk om weg te geven en het smaakt gewoon heel erg goed. Bovendien heb je maar een paar ingrediënten nodig en is het daardoor een fluitje van een cent.

Deze ‘Crunchy marmer fudge met Bros’ maak ik natuurlijk vooral omdat ik hem zelf erg lekker vind, maar ik doe ook mee met de Nestlé bloginsider actie van Laura’s Bakery, Neerlands bekendste bakblog. Ik heb een pakketje ontvangen met allerlei lekkers, check die foto hieronder maar eens. 🙂 Daarmee mocht ik aan de slag. Dat wordt dus een ongezonde januari-maand.

Ingrediënten Crunchy Marmer Fudge met Bros

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 400 gram witte Nestlé Crunch
  • 30 gram boter
  • 1 – 2 zakjes Bros balletjes melk

Bereiding

Doe de witte chocolade, boter en de gecondenseerde melk in een kom en smelt deze in de magnetron of au-bain-marie.

  • Magnetron: om de 20 seconden doorroeren
  • Au-bain-marie: steelpan met water op het vuur zet hierop glazen schaal met ingrediënten erin, deze mag het water niet raken. Verwarm totdat alles is gesmolten.

Doe daarna het grootste gedeelte van de Bros balletjes bij het mengsel en roer snel door. De buitenste chocolade smelt wat, maar dat geeft een mooi marmereffect.

Neem een vorm van ongeveer 20 x 20 cm en leg hier een bakpapier in. Verdeel het mengsel over de bakvorm. Je kunt ook de helft van het recept maken, als dit je te veel van het goede is. Gebruik dan een cakeblik waarin je een bakpapier legt en het mengsel in doet.

De Bros balletjes die je bewaard hebt snijd je in grove stukken en verdeel je over de bovenkant. Druk lichtjes aan.

Laat daarna ongeveer 4 uur uitharden in de koelkast en snijd in blokjes. Dat is toch puur genieten! Stukje fudge en een lekker bakje thee, koffie of warme chocolademelk. 😀

crunchy marmer fudge met bros

Andere fudge varianten die ik gemaakt heb zijn deze: pure chocolade fudge, 2 kleuren fudge en ROLO fudge.

Wat vind jij van deze combinatie?

De Bros en Choco Crunch heb ik gekregen voor de Bloginsideractie. Dit verandert natuurlijk niets aan mijn smaak of mening.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Crunchy Marmer Fudge met Bros”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *