Jullie weten misschien wel dat ik echt dol ben op monchoutaart! Er staan dan ook verschillende recepten hiermee online: de orginele, de gezonde, die met OREO koekjes, met appel crumble en vandaag presenteer ik jullie monchoutaart rolls! Ik wist er geen naam voor te verzinnen en heb toen maar dit etiket eraan geplakt. Maar het zijn bladerdeeg rolletjes gevuld met roomkaas, jam en bastongekoek. Vandaar de link met monchoutaart. Hebben jullie er al zin in? Ik wel hoor!

Monchoutaart rolls

Ingrediënten monchoutaart rolls
  • 1 rol vers bladerdeeg
  • 100 gram roomkaas
  • 2-3 eetlepels jam
  • 2 bastognekoeken
  • 2 eetlepels melk
Bereiding

Het maken van deze monchoutaart rolls is een fluitje van een cent. Leuk om te doen met je kids of kleinkinderen in de vakantie of als je gewoon niet zoveel tijd hebt.

Begin met het voorverwarmen van de oven op 175 graden. Neem een bakplaat en leg hierop een stuk bakpapier.

Rol het verse bladerdeeg uit en smeer dit lekker dik in met roomkaas. Verdeel daarna de jam eroverheen en smeer deze uit over de roomkaas.

Verkruimel de bastognekoeken en verdeel de kruimels over de roomkaas-jam laag.

Rol daarna het bladerdeeg, vanaf de lange kant, op tot een rol. Smeer deze rol in met melk. Zo krijgen de koekjes een lekker kleurtje. Snijd daarna in plakken en leg deze plakjes op de bakplaat.

Bak de koekjes in zo’n 15 – 20 minuten goudbruin. Daarna kun je ze serveren.

Ben jij net zo’n monchoutaart fan als ik, dan is dit recept zeker te weten wat voor jou! Geniet ervan! ♥


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Monchoutaart Rolls”
  1. hele leuke reseptjes ik zelf bak graag voor mijn familie en gezin maar voor mij maak ik veel suikervrij al is dat niet altijd makkelijk dus probeer ik het soms eens met een resptje van jouw bak nog niet zo lang en zo goed als jij maar tis leuk en ik word er rustig van doe zo voor zou ik zeggen x

    1. Fijn dat je bakken zo leuk vind! Veel plezier ermee. Er staan wel wat recepten op met minder suiker, daar kun je misschien ook tussen zoeken of er wat voor je bij zit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *