Kennen jullie die chocoladerepen met rozijnen en hazelnoten erin? Nou die vind ik echt zo lekker! Die reep inspireerde mij tot het maken van deze chocoladekoeken. Een andere inspiratiebron was Madelon van de blog Waymadi. Ik kreeg haar blog namelijk toegewezen voor de foodblogswap van december (ja, ja, lekker laat).

Op de blog van Madelon staan heerlijke chocolate chip cranberry cookies. Het recept daarvan heb ik als basis gebruikt voor deze chocoladekoeken met rozijn en hazelnoten. Zijn jullie benieuwd naar mijn recept? Lees dan lekker door! Je maakt met dit recept 12 grote koeken.

chocoladekoeken met rozijn en hazelnoten

Ingrediënten chocoladekoeken met rozijn en hazelnoten
 • 250 gram zelfrijzend bakmeel
 • 25 gram cacao
 • 125 gram boter
 • 150 gram bruine basterdsuiker
 • snuf zout
 • scheutje vanille extract
 • 1 ei
 • 100 gram pure chocolade
 • 40 gram rozijnen
 • 25 gram hazelnoten

Topping

 • 80 gram pure chocolade
 • 20 gram hazelnoten
Bereiding

Verwarm de oven voor op 190 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Week de rozijnen in lauwwarm water.

Doe het zelfrijzend bakmeel samen met de cacao, boter, suiker, zout, vanille extract en het ei in een kom. Kneed met een mixer met deeghaken of met de hand tot een soepel deeg.

Hak de chocolade en de hazelnoten in stukjes. Voeg dit toe aan het deeg. Laat de rozijnen uitlekken en voeg toe aan het deeg. Kneed het deeg met de drie vullingen tot een deegbal.

Maak met behulp van een ijslepel 12 bolletjes op de bakplaat en druk deze een beetje plat.

Zet in de oven voor 10 – 12 minuten en laat daarna volledig afkoelen.

Smelt daarna de chocolade en verdeel deze over de koeken. Hak de hazelnoten in stukjes en verdeel dit over de nog zachte chocolade. Laat de chocolade daarna uitharden en geniet van je chocoladekoeken gevuld met rozijn en hazelnoot.

Dit is een van mijn favoriete combi’s, waar zou jij de koeken mee vullen? 

chocoladekoeken met rozijn en hazelnoten


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Chocoladekoeken met rozijn en hazelnoten”
 1. Heerlijk! Ik ga binnenkort weer eens iets maken met pure chocolade. Ik heb nog een flinke reep liggen en zo puur opeten vind ik nooit zo heel lekker, maar verwerkt in een recept, zalig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *