Tijdens mijn bezoek aan de Delicatessenbeurs in Houten raakte ik in gesprek met Pineut. Een onderneming met allerlei soorten likeuren en dan niet klant en klaar, maar DIY Liqueur. In allerlei smaken: ‘Rode Konen’: lekker winters met rode bessen, ‘Zwoele Zomer’: lekker zomers met kokos, ook ‘De Wilde Dame’ met aardbeien is een heerlijke smaak voor in de zomer. Ik heb gekozen voor ‘Sterk Bakkie’: een koffielikeur. Ik kreeg ‘Sterk Bakkie’ samen met ‘Teun’: de jenever. In de fles zitten alle ingrediënten om de jenever op smaak te brengen. De jenever voeg je daaraan toe en na 6 weken van wachten en schudden (daarna even zeven) kan het genieten beginnen, want je likeur is ready!

Lees hier meer over mijn bezoek aan de Delicatessenbeurs.

Ik heb met deze heerlijke likeur een nog lekkerder recept bedacht: de tiramisu cakerol met sterk bakkie. Een heerlijke cakerol gevuld met een tiramisucrème, op smaak gebracht met koffielikeur, en afgemaakt met wat mokkaboontjes en voor de kleur wat aardbeiensaus.

Tiramisu cakerol met sterk bakkie
Ingrediënten tiramisu cakerol met sterk bakkie

Cakerol

 • 3 eieren
 • 75 gram suiker
 • 60 gram bloem
 • 20 gram cacao
 • 1,5 eetlepel maizena
 • 1 tl vanille extract
 • 2 el koffielikeur (+ 3 el na het bakken)

Vulling

 • 250 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 250 gram mascarpone
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 2 el koffielikeur
 • 100 gram mokkabonen
 • cacao
 • aardbeiensaus
Bereiding

Cakerol

Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg een vel bakpapier op een bakplaat.

Splits de eieren. Neem een schone kom en doe hierin het eiwit met 50 gram van de suiker. Mix dit stijf.  Mix het eigeel in een andere kom met 25 gram van de suiker, het vanille extract en de koffielikeur. Schep het eigeel bij het eiwit en spatel door elkaar.

Zeef de maizena, de bloem en cacao boven het mengsel en spatel dit voorzichtig door elkaar. Neem een bakplaat en giet hier het mengsel op. Zorg dat het een rechthoek wordt van ongeveer 2 à 3 cm dik. Bak af in 15 minuten. Leg de cakerol met het bakpapier eronder op een vochtige theedoek. Daarna rol je hem op vanaf de lange kant. Laat dit afkoelen.

Vulling

Rol daarna de cakerol uit en besprekel deze met 3 el koffielikeur.

Klop de slagroom met de suiker stijf. Meng in een andere kom de mascarpone en basterdsuiker door elkaar. Voeg de slagroom met een spatel toe aan de mascarpone. Voeg hier de koffielikeur aan toe. Verdeel de helft van het mengsel over de cakerol. Doe de andere helft in een spuitzak.

Hak de mokkabonen in stukken. Verdeel de helft over de cakerol. Rol de cakerol daarna op. Strooi de cacao met behulp van een zeefjee eroverheen. Zet een half uur in de koelkast om op te stijven.

Snijd daarna de rol in 10 – 12 stukken. Spuit op elk stuk een toef van de vulling. Verdeel de gehakte mokkabonen over de plakken en doe er wat aardbeiensaus overheen.

Tiramisu cakerol met sterk bakkie

Tiramisu cakerol met sterk bakkie

Geniet van je bakkie leut met deze tiramisu cakerol met sterk bakkie. 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “Tiramisu cakerol met sterk bakkie”
 1. Die naam al leuk, Pineut! Je kan mij altijd blij maken met koffielikeur, mascarpone en cacao. Ziet er heel smakelijk uit. Af en toe zap ik even naar jouw blog als ik weer eens zin krijg in zoiets lekkers, daar word ik altijd heel happy van 🙂

  1. Ha Babs, ja leuk he! Is ook erg grappig om op deze manier je ‘eigen’ likeur te maken. Nou, dat vind ik echt een tof compliment om te horen, bedankt! ♥

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *