Deze aardbei anijs cake is erg lekker, net een gebakje en toch simpel om te maken. In deze cake gebruik ik anijspasta van ‘De Blije Boterham’. Deze zat in de Foodybox Herfst die ik ontvangen heb.

De Blije Boterham wil meer varianten in boterhampasta’s bieden, naast de overbekende: chocoladepasta, speculoos en pindakaas. Op dit moment zijn er vier verschillende smaken: Romige Kokos, Caramel Stroopwafel, Hollandse Speculaas of Smeuïge Muisjes. De laatste variant heb ik ontvangen en daar heb ik deze cake mee gemaakt.

anijs aardbei cake

anijs aardbei cake

Eventueel kan je het vervangen door witte chocoladepasta, maar dan raad ik je aan om de anijslikeur en de anijshagel ook te vervangen door stukjes witte chocolade.

Ik heb eerder baksels gemaakt met boterhampasta’s denk maar aan deze speculoos kruidnoten cake, brownies met chocoladepasta, koffieleutjescake of banaan sushi met pindakaas.

Ingrediënten anijs aardbei cake

Cake

 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 1 el anijslikeur (Pastis)

Vulling

 • 200 gram roomkaas
 • 100 gram Smeuïge Muisjes pasta
 • 100 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 250 gram aardbeien
 • anijshagel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 165 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier.

Mix de boter, de anijslikeur en de suiker zacht en romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe en mix dit goed door elkaar. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix tot een egaal en luchtig cakebeslag.

Schep het beslag in het cakeblik en verdeel dit.  Zet in de oven 60 minuten, totdat de cake goudbruin is. Check met een satéprikker of de cake gaar is. Deze moet er schoon uitkomen. Laat de cake daarna helemaal afkoelen en snijd in drie lagen.

Maak de vulling. Doe de roomkaas samen met de pasta in een kom. Meng dit tot een romig, egaal mengsel. Klop de slagroom stijf met de suiker. Spatel dit door het roomkaasmengsel heen. Laat dit een kwartier opstijven. Verdeel de vulling dan over de drie plakken afgekoelde cake heen.

Snijd de aardbeien in stukjes en verdeel deze over de plakken cake. Strooi er ook nog wat anijshagel op. Stapel de plakken cake daarna weer op elkaar.

Snijd in stukken en geniet van deze heerlijk anijs aardbei cake. Zelf vind ik het lekker om de anijslikeur toe te voegen, zodat de cake naar anijs smaakt. Wil je dit niet, voeg dan wat (1 eetlepel) anijshagel of Smeuïge Muisjes pasta toe aan het cakebeslag.

anijs aardbei cake

anijs aardbei cake


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

8 gedachte over “Anijs Aardbei Cake”
 1. Ahh lekker! Ik vind anijs zo lekker, wil deze pasta ook echt eens kopen. Ik had die caramel pasta gekregen die was ook super lekker. Mooie cake! <3

 2. Hoi Lianne. Waar smaakt roomkaas nu naar? Ik ben altijd huiverig om dat te gebruiken omdat ik van monchou bijv hou. Cheesecake maak ik dan ook standaard met kwark ? zou je mij hierbij kunnen helpen waar het op lijkt want aldi heeft bijv ook roomkaas in een bakje, lang houdbaar. Is het net als monchou of niet??

  1. Ha San, tsja roomkaas smaakt soort naar yoghurt/kwark maar dan steviger van structuur. Als je van monchou en kwark houd dan lust je roomkaas ook wel hoor. Aha dat ken ik niet van de Aldi. Heb je een linkje naar de verpakking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *