Een pannenkoekentaart stond al enorm lang op mijn lijstje om te maken, zie deze en deze blogpost. Er is alleen één probleempje: ik hou niet zo van pannenkoeken. Nu vraag je, je vast af: ‘waarom wil je zo’n taart dan maken?‘. Goeie vraag, waarschijnlijk omdat die er gewoon leuk uitziet. Nou, dat vind ik bij deze ook best goed gelukt.

Voor de kenners, die zien het misschien al, maar die pannenkoeken heb ik natuurlijk niet zelf gebakken. Dat kan je zo zien. Ik raad alleen iedereen aan om dat wel lekker te doen. Want dan is deze taart nog lekkerder dan dat die nu al is. Want deze taart is goed. Heel goed! Jullie zijn vast benieuwd naar mijn recept en ik ben de beroerdste niet, dus bij deze!

pannenkoekentaart

Ingrediënten pannenkoekentaart met kersen en chocolade

 • 8 – 10 pannenkoeken
 • 300 ml slagroom
 • 1 zakje vanillesuiker (8 gram)
 • 1 zakje klopfix
 • 60 gram chocoladepasta
 • 1 blik vlaaifruit kersen

Bereiding

Bak als eerste de pannenkoeken en laat deze afkoelen. Of wees lui en trek een pak kant-en-klaar pannenkoeken open. 

Klop de slagroom stijf met de suiker en de klopfix. Smelt de chocoladepasta een klein beetje zodat die wat vloeibaar is. Het moet zo vloeibaar zijn dat het van de lepel afdruipt.

Neem een mooi bord waarop je de pannenkoekentaart op gaat serveren. Zorg ervoor dat de taart niet meer verplaatst moet worden.

Leg een pannenkoek op het bord. Smeer er wat slagroom op en verdeel er wat chocoladepasta overheen met een lepel. Leg er daarna weer een pannenkoek op. Smeer hier ook slagroom op en verdeel er ongeveer 1 eetlepel kersenvlaaivulling overheen. Herhaal dit daarna nog drie of vier keer afhankelijk van hoeveel pannenkoeken, slagroom en vlaaifruit er nog over is.

Op de bovenste pannenkoek verdeel vlaaifruit én chocolade, extra lekker dus!

Zet daarna een half uurtje in de koelkast, zodat de taart wat stijf wordt en snijd hem daarna in stukken.

pannenkoekentaart

Deze pannenkoektaart is ook heerlijk voor bij de brunch, maar kan ook goed bij de koffie. Snijd niet te grote stukken, want het is best een machtige taart. Eet en geniet!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Pannenkoekentaart met kersen”
  1. Haha, zo blijft je lijstje in elk geval lang genoeg. Ach ja, bakken en koken blijft leuk, dus een lijstje geeft ook niets. Er is ook zoveel te maken en te proeven.

  1. Hoi Guido, deze taart kan je niet zomaar in de oven of magnetron doen, omdat de slagroom dan smelt. Wat misschien een idee is: de pannenkoekentaart maken, zonder de slagroom.

   Dan kan je hem verwarmen in de oven/magnetron. De chocoladepasta of kersen kunnen dan wel wat uit de taart lopen. Zodra je de taart dan gaat serveren maak je de slagroom en schep je wat slagroom bij het stukje taart op het bord.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *