Citroenkwarktaart met lemoncurd

Je leest het goed, ik ben lekker op dreef. Vandaag deel ik weer een recept met lemoncurd. Zijn jullie het nog niet zat? Ik hoop van niet, want dit is echt heer-lijk!

Bij dit recept heb je de helft van het recept nodig wat ik deel op mijn blog, dat komt neer op ongeveer 1 potje lemoncurd. Met het recept heb ik namelijk twee kleine potjes lemoncurd gemaakt. En ach, als je wat over hebt, dat komt vast ook wel weer een keertje op, of bekijk deze recepten eens. Bewaar de lemoncurd in de koelkast, dat is die best eventjes houdbaar.

Dit recept voor deze kwarktaart lukt bij mij altijd. Ik gebruik altijd dezelfde hoeveelheid kwark, slagroom, vloeistof en gelatine. Alleen de hoeveelheid suiker pas ik wel aan. Bij deze citroenkwarktaart mocht best wel wat meer suiker bij dan bij de mandarijnen kwarktaart. Tsja, een sinaasappel of een citroen is toch een verschilletje hè. 😉

Ingrediënten citroenkwarktaart met lemoncurd

Bodem

  • 250 gram biscuitjes
  • 150 gram boter

Kwark:

  • 200 ml citroensap
  • 200 ml melk (100 ml voor gelatine)
  • 500 gram magere kwark (naturel)
  • 200 – 250 gram witte basterdsuiker
  • 250 ml slagroom (+ 1 el basterdsuiker)
  • 12 blaadjes gelatine

Decoratie:

Bereiding

Bekleed de springvorm met bakpapier, mijn springvorm is 22 cm doorsnede.

Verkruimel de koekjes. Smelt de boter. Doe de boter bij de koekkruimel en meng goed door elkaar. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de spring vorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Laat daarna hard worden in de koelkast (ongeveer 15 minuten)

Week de gelatineblaadjes voor 8 minuten in ijskoud water.

Meng het citroensap, 100 ml melk, suiker en de kwark goed door elkaar. Klop de slagroom stijf met de suiker. Meng de slagroom door het citroen-kwark mengsel.

Nog te zuur naar je zin, voeg nog wat suiker toe. Proef tussendoor dus goed. Hé wat is bakken toch vervelend. 🙂

Haal na 8 minuten de gelatineblaadjes uit het water en knijp goed uit. Doe 100 ml melk in een pannetje en doe hier de gelatineblaadjes bij. Warm dit op totdat de gelatine gesmolten is. Laat afkoelen en giet bij het citroen-kwark mengsel. Roer goed door elkaar.

Stort dit, als je bodem is afgekoeld, op de bodem en laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Daarna verdeel je de lemoncurd over de taart en maak je het geheel af met wat schijfjes citroen.

Dat wordt echt genieten hoor! Ga je deze taart ook een keertje maken? Laat het mij weten in de reacties! En welke smaak kwarktaart zou jij nog willen zien op ‘De Zoetekauw’?


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 Comments

  • Laura 12 juni 2017 at 21:28

    Klinkt weer heel erg lekker…!

    Reply
    • Lianne 12 juni 2017 at 21:30

      Dankje! Hij is ook heerlijk fris en zomers.

      Reply
  • Hilde 14 juni 2017 at 13:13

    Kan je die lemon-kwarktaart ook invriezen?

    Reply
    • Lianne 14 juni 2017 at 18:28

      Ik denk wel dat het kan. Ik zou alleen dan niet de lemoncurd er al overheen doen. Dat zou ik pas doen als je hem gaat serveren.

      Reply
  • Lia Storm 11 januari 2019 at 17:26

    Lijkt lekker, ik ga dit morgen uitproberen. 🙂

    Reply
  • Stefanie 31 mei 2019 at 13:48

    Wanneer moet de 200gr basterdsuiker erbij? 🤔

    Reply
    • Lianne 3 juni 2019 at 21:54

      Staat er inderdaad niet bij, oeps! Excuus. Dat moet gelijk met de melk, citroensap etc. Ik heb het aangepast.

      Reply
  • Stefanie 8 juni 2019 at 09:55

    Dankjewel! 😊 De taart viel zo in de smaak dat ik ‘m dit weekend weer ga maken.. 😄

    Reply
    • Lianne 8 juni 2019 at 18:50

      Wat leuk om te horen! Veel bak plezier en fijn dat je zo van m’n recepten geniet! 🙂

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!