Een koffiekwarktaart met mokkaboontjes, de eerlijkheid gebied mij te zeggen, dat ik helemaal niet zo’n koffieleut ben. Ik denk dat ik maximaal 5 mokken koffie per week drink (ja, per week, goed gelezen). Toch ben ik dol op de smaak van koffie; zoals in tiramisu, in mokkataartjes of in fudge. Allemaal recepten, waar ik niet vanaf kan blijven. Hoe dat komt? Geen idee.

Dus toen ik een beetje aan het denken was voor een leuk nieuw taartje voor op m’n blog, kwam ik op een koffiekwarktaart. Toen ik dit vertelde aan de visite, zei die mevrouw: ‘bestaat dat ook al dan?’ Dat weet ik niet, maar ik deel jullie wel graag mijn recept. Om er een extra mooi tintje aan te geven heb ik in de onderste laag een beetje chocolade toegevoegd, zodat er twee lagen te zien waren. Het oog wil ook wat, toch?

Koffiekwarktaart met mokkaboontjes

Oh ja, voordat je denkt: mennn, wat een lijst met ingrediënten en wat een lange receptuur. Het valt allemaal mee. Het zijn veel dezelfde handelingen, maar ik denk dat dit de meest overzichtelijke manier is om het op te schrijven.

Ingrediënten koffiekwarktaart met mokkaboontjes

Bodem

 • 200 gram Café Noir (Verkade)
 • 90 gram boter
 • 2 el sterke koffie

Kwark

 • 500 gram kwark
 • 300 gram sterke koffie
 • 250 gram slagroom
 • 100 gram witte basterdsuiker

Extra toevoegen onderste laag, naast helft van het kwarkmengsel

 • 100 gram chocolade
 • 45 gram sterke koffie
 • 5 blaadjes gelatine
 • 50 gram witte basterdsuiker

Extra toevoegen bovenste laag, naast helft van het kwarkmengsel

 • 100 gram witte basterdsuiker
 • 6 blaadjes gelatine
 • 50 gram sterke koffie

Decoratie

 • 125 ml slagroom
 • 1 el suiker
 • 4 gram klopfix
 • mokkaboontjes

Springvorm: 23 cm

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier. Zet ongeveer 5 – 7 mokken zeer sterke koffie. Week 11 gelatineblaadjes in koud water.

Bodem

Verkruimel de Café Noir koekjes met een hakmolen/keukenmachine of deegroller. Smelt de boter. Doe de boter en 2 el koffie bij de koekkruimels. Meng dit goed door elkaar. Verdeel dit over de bodem van de springvorm. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet voor 15 minuten in de koelkast om hard te worden.

Kwarkmengsel

Doe de kwark samen met koffie in een grote mengkom en mix dit goed door elkaar. Klop de slagroom met de suiker stijf en meng dit door het koffie-kwarkmengsel. Verdeel dit mengsel over twee kommen.

Laag 1: ‘koffie met chocolade’

Neem 1 kom met het koffie-kwarkmengsel. Smelt de chocolade en voeg deze geleidelijk toe aan het mengsel. Voeg ook de suiker toe. Mix dit goed door elkaar.

Knijp 5 blaadjes gelatine uit en doe deze in een steelpannetje. Voeg hier 45 gram sterke koffie aan toe. Verwarm dit op het vuur, totdat de gelatine opgelost is. Laat daarna wat afkoelen. Doe daarna de gelatine bij het koffie-kwark-chocolademengsel en mix het er geleidelijk doorheen.

Neem daarna de bodem uit de koelkast en giet het mengsel erop. Zet daarna voor zo’n 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Laag 2: ‘koffie’

Neem de andere kom met het koffie-kwarkmengsel. Voeg hier 100 gram witte basterdsuiker aan toe.

Knijp 6 blaadjes gelatine uit en doe deze in een steelpannetje. Voeg hier 50 gram sterke koffie aan toe. Verwarm dit op het vuur, totdat de gelatine opgelost is. Laat daarna wat afkoelen. Doe daarna de gelatine bij het koffie-kwarkmengsel en mix het er geleidelijk doorheen.

Giet het mengsel op de, als het goed is inmiddels stijf geworden, koffie-chocoladekwarklaag. Laat dit weer zo’n 2 uur opstijven in de koelkast.

Decoratie

Mix 125 ml slagroom stijf met 1 el suiker en 4 gram klopfix. Doe dit in een spuitzak met een mooi spuitmondje (Wilton M1) en spuit toeven op de taart. Steek in het midden van de toef een mokkaboon.

Je taart is klaar! Is het geen kunstwerk geworden, hier kun je optimaal van genieten met een heerlijk bakkie pleur. 😉


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Koffiekwarktaart met mokkaboontjes”
  1. Dankje Laura, ik vond hem zelf ook echt verrukkelijk! Leuk, ik ben benieuwd wat je ervan vind, laat je me dat nog even weten? 🙂

 1. Hallo
  Hoeveel is de inhoud van de mokken koffie.
  Dat scheelt nog al van de 1e en andere .
  Groetjes katinka

  1. Klopt, in de ingrediënten lijst staat alles uitgeschreven in grammen of milliliters. Kan je daarmee uit de voeten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *