De officiële Schwarzwalder Kirsch Torte staat nog altijd op mijn baklijstje, maar deze brownies komen al dicht in de buurt. Ik heb gewoon het basisrecept gebruikt voor brownies en hier wat ingrediënten aan toegevoegd om deze heerlijkheden te creëren. Wat heb ik nou toegevoegd waardoor ik deze brownies nog lekkerder vind dan die van het basisrecept? Vlaaifruit. Gewoon simpel vlaaifruit en wat mascarpone met pure vlokken om het geheel af te maken.

Zoals ik altijd zeg, ook dit recept is niet moeilijk, als je mijn stappen volgt kom je er vast uit. Mocht er paniek in de tent zijn, vraag het dan hieronder bij de reacties. Maar dat komt vast allemaal goed!

Swarzwalder Kersen Brownies

Ingrediënten Swarzwalder Kersen Brownies

 • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
 • 100 gram gecondenseerde melk
 • 25 gram boter
 • 120 gram pure chocolade
 • 2 eieren
 • 110 gram bloem
 • snuf zout
 • 1 blik vlaaifruit
 • 125 gram slagroom (+ 2 eetlepels suiker)
 • 40 gram mascarpone
 • ongeveer 50 gram pure chocolade vlokken

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm (die van mij was 18 x 18 cm) in met boter en leg er een bakpapiertje in.

Doe de suiker, boter en de chocolade en gecondenseerde melk in een hittebestendige schaal. Smelt dit alles au-bain-marie. Als het gesmolten is haal de kom dan van het fornuis en zet het fornuis uit. Klop de eieren los. Voeg hier chocolademengsel aan toe. Blijf goed roeren totdat het één geheel wordt.

Voeg dan bloem en zout toe. Meng tot je een egaal beslag hebt. Giet dit beslag in de brownievorm.

Verdeel daarna het vlaaifruit over het browniemengsel.

Zet daarna in de oven voor 20 minuten.

Laat de brownie daarna helemaal afkoelen.

Maak daarna de mascarpone-slagroom. Klop de mascarpone los in een kommetje. Mix in een andere kom de slagroom met de suiker stijf. Meng daarna de mascarpone en de slagroom door elkaar. Verdeel dit over de bovenkant van de brownie. Strooi er daarna rijkelijk pure chocolade vlokken overheen.

Deze heerlijke Swarzwalder Kersen Brownies kan niemand weerstaan. Dus wees gewaarschuwd deze verdwijnen heel snel van de tafel.

Swarzwalder Kersen Brownies

Ik vind het erg leuk om te varieren met mij basis brownierecept. Welke combinatie moet ik zeker nog een keer maken volgens jou? Laat het weten in de reacties!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Schwarzwalder Kersen Brownies”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *