Dit toetje is echt zo lekker fris en zomers; echt perfect voor warme temperaturen. Dit toetje bestaat uit een citroenmousse met lemoncurd. Op de bodem vind je wat bastogne koekkruimels, die het geheel een extra lekker tintje geven.

Voor het maken van de lemoncurd kun je het recept voor sinaasappelcurd gebruiken, dat is precies hetzelfde, maar je vervangt het woord sinaasappel door citroen. Zelf vind ik het handig om het gehele recept te maken, je hebt dan wel heel veel over, maar dat kun je gebruiken voor allerlei ander lekkers. Binnenkort komen er nog meer recepten online met lemoncurd, dus blijf zeker mijn blog in de gaten houden.

Vandaag dus: citroenmousse met lemoncurd, het is een fluitje van een cent om te maken, dus ideaal als je veel eters krijgt en geen uren in de keuken wilt staan.

De glaasjes die ik gebruik komen van de Action. (Amuseset, €1,89)

Citroenmousse met lemoncurd

voor ongeveer 8 kleine glaasjes, of 4 normale dessertschaaltjes

  • 150 gram bastognekoeken
  • 125 gram mascarpone
  • 250 gram slagroom (+ 1 el suiker)
  • rasp van 1 citroen
  • 2 eetlepels citroensap
  • 50 gram poedersuiker
  • 4 eetlepels lemoncurd

Bereiding

Verkruimel de bastognekoeken met behulp van een deegroller, hakmolen of keukenmachine. Schep de koekkruimels daarna in de glaasjes.

Klop de mascarpone los met de suiker. Voeg hierbij de citroenrasp en het sap van de citroen. Klop de slagroom stijf met 1 eetlepel suiker. Meng de slagroom door het mascarponemengsel.

Doe het slagroom-mascarponemengsel in een spuitzak en spuit dit in de glaasjes. Laat ongeveer 1 uur opstijven in de koelkast. Als je schaaltjes wat groter zijn, moet dit misschien iets langer.

Doe er vlak voor serveren een halve eetlepel lemoncurd overheen.

Geniet van je heerlijke lente dessert!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *