De lente is in aantocht! Met elkaar kijken we uit naar de lammetjes in de wei, de vogels die fluiten, de bloemen die uit de knop komen en nog veel meer wat dit mooie jaargetijde ons geeft. Een recept met een nestje eitjes past goed bij dit seizoen, vandaar dat ik dit recept met jullie deel.

Ingrediënten chocoladecakejes met advocaat en chocoladeslagroom

 • 200 gram zachte roomboter
 • 200 gram suiker
 • 1 scheutje vanille extract
 • 4 eieren
 • 180 gram zelfrijzend bakmeel
 • 20 gram cacao
 • ± 150 ml advocaat
 • 250 gram slagroom (1 el suiker)
 • 100 gram pure chocolade (50 gram voor cakejes en 50 gram voor de chocoladeslagroom)
 • decoratie: paaseitjes

Bereiding

Maak als eerste de cakejes. Die maak je als volgt: Verwarm de oven voor op 180 graden.

Mix de boter, de suiker en het vanille extract tot een romig geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Zorg ervoor dat het ene ei in het beslag is opgenomen voordat je het andere ei erbij doet. Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de cacao toe aan het beslag en mix tot een egaal beslag. Hak de chocolade in stukjes en roer deze door het beslag.

Vul met behulp van een ijslepel de vormpjes en zet deze voor ongeveer 20 minuten in de oven. Check met behulp van een satéprikker of de cakejes gaar zijn, de satéprikker moet er schoon uitkomen.

Nu gaan we de cakejes vullen met de advocaat. Haal met een lepel de binnenkant van het cakeje eruit (tot ongeveer ¾ van het cakeje). Zorg ervoor dat de buitenkant heel blijft. Met een lepel schep je het gat vol met de advocaat.

Het leukste bewaren we tot het laatst: de decoratie. Als eerste maken we een ‘nestje’ van chocoladeslagroom en daarin leggen we wat eitjes. De lente komt eraan!

Chocoladeslagroom maken is heel gemakkelijk. Klop de slagroom stijf met de eetlepel suiker. Smelt de chocolade en voeg deze toe aan de stijfgeklopte slagroom. Mix daarna door elkaar totdat het een egaal mengsel wordt. Doe de chocoladeslagroom in een spuitzak (eventueel met spuitmondje met kartelrand). Laat dit een kwartier opstijven in de koelkast.

Neem daarna de cakejes. Spuit hier de chocoladeslagroom op. Begin in het midden en werk zo naar buiten toe. Leg daarna een paar paaseitjes in het midden. Maak zo de rest van de cakejes af. Daarna heb je leuke chocoladecakejes met een nestje van chocolade en paaseitjes.

Dit kuiken is blij dat die niet in de advocaat is gekomen. 😉

Zijn ze niet schattig? Gelukkig smaken ze ook heel goed, dus je hoeft ze niet te laten staan.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Chocoladecakejes met advocaat”
 1. Uit een ander bericht heb ik de brownie, caramel van de zoete melk gemaakt, bestrooit met walnoot en dan in de oven, HEERLIJK, dank voor je recept, EN voor ik de foto kon maken waren de bordjes al leeg, voor herhaling vatbaar, dank je wel. Gr Joke

  1. Dat is leuk om te horen! Fijn dat ze en goed gelukt waren en lekker zijn. Ben benieuwd wat je de volgende keer maakt. Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *