Deze gevulde eieren zijn echt een last-minute snack wat perfect past bij Pasen. Het is lekker hartig, wat een tegenhanger is van alle zoete baksels, zoals paasstol wentelteefjes, bokkepootjestaart of chocoladenestjes. Bovendien heb je het zo gemaakt, wat ideaal is als je meerdere dingen wilt voorbereiden. Ja, het is bij iedereen bekend, maar ik wilde het jullie toch niet onthouden. 🙂

Je kunt qua kruiden natuurlijk alle kanten op, ik heb gekozen voor veel kerrie- en paprikapoeder, omdat ik dat heerlijke smaken vind. Ik maak het gevulde ei af door er wat bieslook overheen te strooien. Zelf vind ik dat een frisse toevoeging, wat goed past bij de andere smaken.

Varieer gerust, er zijn tal van opties. Dit recept van gevulde eitjes is ook erg lekker!

Oh ja, als jij nog een geweldige toevoeging hebt qua ingrediënten, laat het mij weten bij de reacties!

Ingrediënten gevulde eieren

12 stuks

  • 6 eieren
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel yoghurt
  • kerriepoeder naar smaak (2 tl)
  • paprikapoeder naar smaak (2 tl)
  • handje bieslook

Bereiding

Kook allereerst de eieren. Zorg ervoor dat de eieren hardgekookt zijn, zodat je het eigeel er goed uit kan halen. Dit is dan ook de volgende stap. Zodra de eieren wat afgekoeld zijn, pel je de eieren.

Haal daarna het eigeel eruit en doe dit in een schaaltje. Let op! Probeer het eiwit, zo heel mogelijk te houden, dit ga je straks namelijk vullen.

Prak de eigelen en doe hier de mayonaise, de yoghurt, de kruiden en wat bieslook bij. Doe dit een beetje naar smaak en proef tussendoor of het lekker genoeg is. Let wel op dat je niet teveel yoghurt toevoegt, want dan blijft het niet zo stevig en kan je het niet goed in het ei spuiten. Bewaar wat bieslook voor de garnering. Roer alles goed door elkaar zodat het een egaal mengsel wordt.

Neem daarna een spuitzak met spuitmondje (ik gebruik Wilton M1) en doe hier het mengsel in. Laat 5 minuten opstijven in de koelkast. Neem daarna de lege eieren en vul deze met het mengsel. Strooi er daarna wat bieslook over heel voor een final touch. 

Eet smakelijk!

Hou jij van gevulde eieren of vind je het helemaal niks?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Snelle snack: Gevulde eieren”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *