Tsja, ik vind het leuk om van alles te proberen. Ook al wordt het niks, dan heb je het toch een kans gegeven en soms pakt het gewoon goed uit. Dat is met de bitterballentaart en de frikandellenvlaai ook zo.

Ook bij deze chocolade boterkoek had ik mijn twijfels. Toen ik in een Facebookgroep met allerlei bakliefhebbers zei dat ik een chocolade boterkoek ging maken was men eigenlijk best enthousiast en benieuwd naar het eindresultaat.

Ik ben aan de bak gegaan en even was ik bang dat het net een brownie zou worden, maar ik vind het meer neigen naar boterkoek. Maar je zou het wel een neef van de brownie kunnen noemen. Ik zou zeggen, maak hem eens en laat weten van je ervan vind. 🙂

chocolade boterkoek

Ingrediënten chocolade boterkoek

 • 250 gram bloem
 • 50 gram cacao
 • 300 gram boter
 • 125 gram kristalsuiker
 • 75 gram bruine basterdsuiker
 • 70 – 100 gram chocolade (puur of melk)
 • 1 scheutje vanille aroma
 • snufje zout
 • 1 ei

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een bakblik in met boter en bekleed met bakpapier. Je kunt ook een speciale boterkoekvorm gebruiken.

Meng de boter en de suikers tot een romig geheel. Voeg daarna de bloem, de cacao en het snufje zout toe. Mix dit goed door elkaar. Snijd de chocolade in kleine stukjes en spatel dit door het beslag.

Doe het beslag in de vorm. Druk het beslag goed aan met een lepel.

Klop het ei los en smeer dit over de bovenkant. Maak daarna met behulp van een vork strepen in de bovenkant.

Zet daarna voor ongeveer 15 – 20 minuten in de oven.

Snijd zodra de koek is afgekoeld de koek in stukken en serveer bij een bakkie koffie.

chocolade boterkoek

Lijkt het jou wat, deze chocolade variant op boterkoek?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Chocolade boterkoek”
  1. Sorry, vergeten erbij te zetten. De chocolade moet in stukjes worden toegevoegd aan het deeg. Het staat er nu bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *