Deze frambozen-chocolade taart ziet er niet alleen enorm mooi uit, al zeg ik het zelf. Het is ook een hele lekkere taart. De chocolade in combinatie met de frambozenbavaroise en de cake met chocoladestukjes is echt een top combinatie.

Eindresultaat frambozen chocolade taart

Het beste kan je kiezen voor echte frambozen, maar diepvries frambozen gaat natuurlijk ook prima. Gebruik voor de decoratie wel ‘echte’ frambozen, want die uit de diepvries zien er niet zo mooi uit. Bovendien kan je met deze taart oneindig je gang gaan en heel veel variaties erop los laten. Ik heb deze taart gemaakt in een springvorm van 20 centimeter doorsnede, zo werd de taart mooi hoog, maar je kunt natuurlijk ook een grotere vorm nemen en dan snijd je de cake niet in drie delen, maar in twee.

Ingrediënten (frambozen-chocolade taart)

Bavaroise:

 • 300 gram frambozen vers of ingevroren
 • 3 blaadjes witte gelatine
 • 45 gram suiker
 • 150 ml slagroom

Cake:

 • gebruik een bakmix, zoals deze frambozen-chocolade cakemix
 • gebruik dit basisrecept en voeg 50 gram kleine stukjes pure chocolade toe
 • gebruik een recept of bakmix dat je lekker vind, maar zorg ervoor dat er stukjes chocolade in de cake zitten

Decoratie:

 • 100 ml slagroom
 • 80 gram pure chocolade
 • 20 gram witte chocolade
 • 3 frambozen

Bereiding

Bavaroise:

Leg de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Pureer de frambozen met blender of staafmixer. Voeg daarna de suiker toe. Verwarm de puree zonder deze te laten koken. Knijp daarna de gelatine uit en voeg toe aan de warme puree.

Laat de puree afkoelen. Dit kun je doen door het pannetje in koud water te zetten. Klop de slagroom stijf. Als de puree is afgekoeld, spatel de puree dan voorzichtig door de room. Laat daarna een paar uur in de koelkast opstijven

Frambozen bavarois

Cake:

Maak de cake zoals aangeven is in het recept of op de bakmix. Giet daarna het beslag in een springvorm van 20 centimeter doorsnede en zet voor 60 minuten in een oven op 160 graden. Check na afloop van de 60 minuten of de cake gaar is door de satéprikker-check uit te voeren. Laat de cake daarna volledig afkoelen.

Snijd daarna de cake in drie plakken. Snijd de bovenkant recht af. Ik heb dit niet helemaal gedaan, maar het is nog mooier om het wel te doen.

Frambozen chocolade cake

Decoratie:

Doe de slagroom en de pure chocolade in een kom en smelt dit in de magnetron totdat het een vloeibare massa is. Doe dit telkens voor 20 seconden en roer daarna goed door. Strijk daarna op de onderste en middelste laag de chocoladeganache alleen langs de rand. Zorg hierbij ervoor dat er ook wat over de rand loopt. Giet over de bovenste laag de rest van de chocolade.

Frambozen chocolade taart cake

Doe de frambozen bavaroise in een spuitzak en verdeel dit over de onderste twee lagen. Daarna kan je gaan stapelen: leg de middelste laag op de onderste laag en druk hier de bovenste laag op.

Frambozen chocolade cake taart

Leg de drie frambozen op de taart. Smelt de witte chocolade en doe deze in een spuitzakje. Verdeel dit in streepjes over de taart. Daarna kan de taart aangesneden worden. Geniet!

Chocolade frambozen cake taart


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Frambozen-chocolade taart”
 1. Wow wat een lekker idee! Ik snap alleen niks van gelatine. Dat lost toch niet op in koud water? Dus je moet gewoon even die blaadjes laten weken, in stukjes knippen en bij het mengsel gooien? Lost het dan wel goed op?

  Sorry voor alle vragen maar ik voel me zo stom dat ik niet eens weet hoe gelatine fatsoenlijk werkt xD terwijl het in veel recepten zo handig (en nodig) is.

  1. Hoi Mariska, bedankt voor je reactie. Vind je het een goed idee als ik je vragen beantwoord in een apart artikel over gelatine? Dan probeer ik daarin je vragen te beantwoorden en wat meer te vertellen over dit product.

  2. Ik beantwoord hem toch nu. Voor 1 vraag een artikel maken vind ik niet zo heel handig.

   1. Los gelatine op in koud water? Nee, het wordt alleen zacht. Een beetje drillerig. Je legt de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Dit laat je 5 minuten staan en de gelatine kan gebruikt worden.

   2. In stukjes knippen en bij het mengsel gooien? Nee. In dit recept moet je de frambozenpuree mengen met suiker en dit moet je verwarmen op het fornuis. Hierbij voeg de de gelatine. Deze moet je eerst uitknijpen en daarna kan je de blaadjes toevoegen bij de warme puree. Dan lost de gelatine op. Als je de puree dan weer af laat koelen voor een aantal uur in de koelkast, dan wordt de gelatine stijf en heb je een stevige baveroise.

   Ik hoop dat ik het zo een beetje duidelijk heb uitgelegd. Als je nog vragen hebt gewoon stellen hoor! 🙂

   Bovendien wordt het op de achterkant van het pakje gelatine (van Dr. Oekter) ook goed uitgelegd hoe je het product moet gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *