Gezondere kwarktaart

Allemaal een leuke vakantie gehad? Als ik eerlijk ben eet ik in de vakantie altijd minder gezond dan wanneer ik geen vakantie heb. Vandaar dat ik het tijd vond voor een wat gezonder recept. Dit keer voor kwarktaart! Deze gezondere kwarktaart is heel gemakkelijk om te maken.

De banaan heb ik toegevoegd om het wat zoeter te maken. Ben je nu een echte zoetekauw voeg dan nog wat honing toe, zodat het nog zoeter wordt. Houd je helemaal niet van deze gezonde taarten, maak dan deze mandarijn-kwarktaart of Charlotte Russe met aardbeien, gewoon met suiker en slagroom.

Nu eerst het recept van de gezondere kwarktaart!

gezondere kwarktaart

Ingredienten gezondere kwarktaart

  • 300 gram meergranen biscuits
  • 150 gram boter
  • 900 gram kwark
  • 200 ml melk
  • 1 banaan
  • 200 gram rood fruit
  • 10 blaadjes gelatine + 2 eetlepels water
  • decoratie: 50 gram rood fruit

Bereiding

Neem een springvorm van 24 cm en bekleed die met bakpapier.

Verkruimel de koekjes, smelt de boter. Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels. Doe dit in de springvorm en druk dit goed aan. Laat opstijven in de koelkast.

Week daarna de gelatine in koud water. Doe de kwark, melk, banaan en het zomerfrui in de blender of keukenmachine en meng totdat je een geheel heb. Haal na ongeveer 5 minuten de gelatine uit het water. Knijp dit uit en doe in een pan. Voeg hierbij 2 eetlepels water en verwarm dit op het fornuis. Na ongeveer twee minuten is het goed verwarmt en is de gelatine opgelost. Voeg de gelatine daarna bij het kwarkmengsel en roer goed door.

Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat opstijven in de koelkast. 3 uur zal voldoende zijn, maar met een hele nacht weet je zeker dat het goed is. De volgende ochtend kan je dan heerlijk genieten van je gezondere kwarktaart, want dit kan best als ontbijt. Maak het natuurlijk even af met wat fruit.

Wil je meer gezonde baksels zien? Ik maakte al eerder een gezondere monchoutaart en een appelmoescake


***** Hier vind je alle Paasrecepten! *****

Volg me ook op Facebook en Instagram. Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 Comments

  • Annette van Doorn 12 augustus 2016 at 14:33

    Hoi zou je mij aub het recept van de (gezonde) monchoutaart willen toesturen?

    bvd. Annette van Doorn.

    Reply
  • Janine 16 augustus 2016 at 18:37

    Wat ziet het er ongelofelijk lekker uit!

    Reply
  • Anouk 12 augustus 2017 at 20:34

    De taart is heerlijk maar het is niet te adviseren als taart voor een verjaardag. Bij mij was hij erg zacht, het leek net pap..

    Reply
    • Lianne 14 augustus 2017 at 22:54

      O, dat is vreemd, want bij mij zag die eruit, zoals die op de foto staat. Misschien iets mis gegaan met de gelatine?

      Reply
  • Karin 24 maart 2018 at 22:17

    Beste Lianne, is er ook een alternatief voor de gelatine?

    Reply
    • Lianne 24 maart 2018 at 22:47

      Ja, je kunt agar agar gebruiken.

      Reply
  • Danielle 8 april 2018 at 18:47

    Ja bij mij ook :(.

    Reply
    • Lianne 9 april 2018 at 15:33

      Dat is gek! Ik ga hem binnenkort nog een keer maken en dan zal ik eens kijken of het mis gaat. Heb je voldoende gelatine gebruikt?

      Reply
  • Dorien 25 december 2018 at 21:27

    Bij mij is hij na 6u ook nog niet opgestegen. Ga hem nog een nacht laten staan, hopelijk is dat voldoende. Heb het recept gevolgd zoals hierboven vermeld. Kan het misschien komen door vocht van de bevroren bosvruchten?

    Reply
    • Lianne 26 december 2018 at 15:43

      Wat vreemd! Wel voldoende gelatine gebruikt? Ik heb het fruit niet laten ontdooien. Ik heb het er bevroren ingedaan. Ik zie dat er meer reacties zijn gekomen dat het niet gelukt is. Ik ga in het nieuwe jaar de taart nogmaals maken, misschien dat ik zelf ergens een foutje heb gemaakt met het noteren van het recept.

      Reply

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!