Allemaal een leuke vakantie gehad? Als ik eerlijk ben eet ik in de vakantie altijd minder gezond dan wanneer ik geen vakantie heb. Vandaar dat ik het tijd vond voor een wat gezonder recept. Dit keer voor kwarktaart! Deze gezondere kwarktaart is heel gemakkelijk om te maken.

De banaan heb ik toegevoegd om het wat zoeter te maken. Ben je nu een echte zoetekauw voeg dan nog wat honing toe, zodat het nog zoeter wordt. Houd je helemaal niet van deze gezonde taarten, maak dan deze mandarijn-kwarktaart of Charlotte Russe met aardbeien, gewoon met suiker en slagroom.

Nu eerst het recept van de gezondere kwarktaart!

gezondere kwarktaart

Ingredienten gezondere kwarktaart

 • 300 gram meergranen biscuits
 • 150 gram boter
 • 900 gram kwark
 • 200 ml melk
 • 1 banaan
 • 200 gram rood fruit
 • 10 blaadjes gelatine + 2 eetlepels water
 • decoratie: 50 gram rood fruit

Bereiding

Neem een springvorm van 24 cm en bekleed die met bakpapier.

Verkruimel de koekjes, smelt de boter. Doe de gesmolten boter bij de koekkruimels. Doe dit in de springvorm en druk dit goed aan. Laat opstijven in de koelkast.

Week daarna de gelatine in koud water. Doe de kwark, melk, banaan en het zomerfrui in de blender of keukenmachine en meng totdat je een geheel heb. Haal na ongeveer 5 minuten de gelatine uit het water. Knijp dit uit en doe in een pan. Voeg hierbij 2 eetlepels water en verwarm dit op het fornuis. Na ongeveer twee minuten is het goed verwarmt en is de gelatine opgelost. Voeg de gelatine daarna bij het kwarkmengsel en roer goed door.

Giet het kwarkmengsel op de bodem en laat opstijven in de koelkast. 3 uur zal voldoende zijn, maar met een hele nacht weet je zeker dat het goed is. De volgende ochtend kan je dan heerlijk genieten van je gezondere kwarktaart, want dit kan best als ontbijt. Maak het natuurlijk even af met wat fruit.

Wil je meer gezonde baksels zien? Ik maakte al eerder een gezondere monchoutaart en een appelmoescake


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

11 gedachte over “Gezondere kwarktaart”
  1. Dat is gek! Ik ga hem binnenkort nog een keer maken en dan zal ik eens kijken of het mis gaat. Heb je voldoende gelatine gebruikt?

 1. Bij mij is hij na 6u ook nog niet opgestegen. Ga hem nog een nacht laten staan, hopelijk is dat voldoende. Heb het recept gevolgd zoals hierboven vermeld. Kan het misschien komen door vocht van de bevroren bosvruchten?

  1. Wat vreemd! Wel voldoende gelatine gebruikt? Ik heb het fruit niet laten ontdooien. Ik heb het er bevroren ingedaan. Ik zie dat er meer reacties zijn gekomen dat het niet gelukt is. Ik ga in het nieuwe jaar de taart nogmaals maken, misschien dat ik zelf ergens een foutje heb gemaakt met het noteren van het recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *