Nog op de valreep een lekker recept voor Sinterklaas: brownies met speculoos en chocolade kruidnoten. Ik denk dat jullie inmiddels best op de hoogte zijn van mijn liefde voor chocolade. Deze week had ik echt zin om weer eens brownies te maken. Voor mijn gevoel was het al zo lang geleden. Deze brownies bracht ik extra op smaak met speculoospasta en ik decoreerde deze beauty’s met witte chocolade en chocolade kruidnoten. Ziet er uit als een heerlijk “rommeltje” toch?

Brownies met speculoos en chocolade kruidnoten

Ook maakte ik bij dit recept een video. Ik ben daar nog best zoekende in, maar ik hoop dat jullie verbeteringen zien. Laat je op- en aanmerkingen zeker horen in de reacties! Complimenten mag ook natuurlijk. 😉 Afgelopen zaterdag heb ik een nieuwe lens gekocht voor mijn camera waarmee ik beter kan filmen, hopelijk draagt dit ook bij aan de kwaliteit van de video.

Maak deze heerlijke chocolade-bommetjes en geniet er lekker van. Je kunt ze natuurlijk ook uitdelen aan mensen in de buurt, verpakken in een mooi zakje en gaan met de banaan!

Klik hieronder om de video te bekijken. Abonneer je zeker op mijn kanaal en geef de video een dikke DUIM. 🙂 Alvast bedankt!

Ingrediënten brownies met speculoos en chocolade kruidnoten

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem een bakblik van 20×20 cm, vet dit in met boter en bekleed met bakpapier.

Zet een pan met water op het fornuis. Zet hierin een hittebestendige kom (die het water niet raakt). Doe hierin de bruine basterdsuiker, gecondenseerde melk, boter en de pure chocolade. Roer totdat alles is gesmolten.

Doe daarna het ei in een kom. Voeg hier een beetje van het chocolademengsel aan toe en meng door elkaar. Voeg daarna ook de rest toe. Als je alles in 1x doet bestaat er de kans dat het ei gaat stollen, dat wil je natuurlijk niet!

Voeg daarna de bloem toe en roer goed door. Verdeel het beslag over de bakvorm.

Verdeel daarna de speculoos over het browniemengsel. Smeer dit uit met een mesje. Zet de brownie dan voor 20 minuten in de oven.

Smelt de witte chocolade en verdeel deze over de brownie. Hak de chocolade kruidnoten in stukken en verdeel deze eroverheen.

Dan af laten koelen en daarna opeten! Eet smakelijk!

Brownies met speculoos en chocolade kruidnoten


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *