Hey! Het hartige recept was jullie niet echt bevallen, wel? Beantwoord deze vraag a.u.b. in de reacties: hou je liever van hartig of zoet. Dan ga ik daarop letten! Dit keer maak ik een zoet recept, namelijk een chocolade croissant met room. Super lekker en gemakkelijk. Dus hop, hop aan de gang! 🙂

Voor de YouTube liefhebber en degene die het handig geeft als je wat meer uitleg krijgt of die beeld gewoon makkelijker vind dan tekst heb ik weer een filmpje gemaakt. Ik ben enorm benieuwd wat je ervan vind. Laat het horen en abonneer je zeker op mijn kanaal!

Het zelf maken van croissantdeeg laat ik over aan de échte bakkers. Dat is niet een van de dingen waar ik zin in heb. Maar ongetwijfeld zijn er recepten online te vinden. 😉 Bijvoorbeeld dit recept van medebakker Tessa. Dus maak het zo “homemade” als je zelf wilt. De banketbakkersroom heb ik wel eens zelf gemaakt, maar voor mijn verjaardag heb ik een mix ontvangen, dus die heb ik dit keer gebruikt. Ik geef jullie wel een link naar het recept (1/3 is denk ik wel genoeg).

In ieder geval: een fijn weekend! Ga lekker bakken! Als je iets van mijn blog gaat maken, laat het weten in de reacties. Een foto sturen vind ik ook geweldig! Je maakt mijn dag dan extra leuk. 🙂

Ingrediënten chocolade croissant met room

  • 1 blik voor croissantdeeg
  • 1/3 recept voor banketbakkersroom of ong. 75 gram mix
  • 100 gram chocolade chips/chocolade in stukjes
  • 1 ei

chocolade croissant met room

Bereiding

Maak de banketbakkersroom met het recept of met de mix.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op.

Haal het croissantdeeg uit het blik. Snijd de horizontale strepen door. Leg de drie plakken met de lange kant naast elkaar. Duw de verticale en diagonale lijnen dicht.

Verdeel de banketbakkersroom over de onderste helft.

Verdeel de chocolade chips of stukjes chocolade over de banketbakkersroom.

Snijd het in 6 gelijke stukken. Leg de stukken op de bakplaat.

Duw de randen dicht met een vork. Klop een ei los en smeer dit eroverheen.

Zet voor 20 minuten in de oven, totdat ze goudbruin zijn.

Daarna: smullen maar! 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Een gedachte over “Chocolade croissant met room”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *