Vlaaien; het is een beetje halen en brengen. Eerlijk gezegd vind ik die zachte roomvulling nooit zo smakelijk, dus zo’n taart zal je mij niet snel zien maken. Wat ik wel lekker vind is een frisse kersenvlaai met amandelcrumble. Door de crumble en het amandelschaafsel heeft de taart een lekkere bite. Ook het quiche- en taartdeeg is lekker knapperig gebleven. Want als dat zo zompig is geworden kan je ook je taart weggooien. De inspiratie voor dit recept komt van Tante Fanny. Tante Fanny is een merk voor bladerdeeg (heel fijn) en heeft lekkere recepten op de site staan. #nospon #hadikgedroomd

Hoe je een zompige bodem voorkomt? Dat voorkom je door bijvoorbeeld paneermeel op te bodem te strooien, zoals ik dat doe bij deze appeltaart. Bij deze kersenvlaai maak ik gebruik van wat amandelmeel. Dat neemt het vocht uit de vulling op, zodat de bodem zijn knapperigheid kan bewaren. En dat is wat we willen of niet dan? 😉

kersenvlaai met amandelcrumble


Ingrediënten kersenvlaai met amandelcrumble

  • 1 rol quiche- en taartdeeg
  • 210 gram amandelmeel
  • 100 gram boter
  • 100 gram suiker
  • snuf zout
  • 2 blikken kersenvlaaivulling (ik heb 1 blik kersenvlaaivulling gebruikt en 1 pot cranberry compote)
  • 60 gram amandelschaafsel

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Neem een taartvorm* (die van mij is 28 cm doorsnede). Leg hierin het quiche- en taartdeeg met het bakpapier eronder. Druk de randen aan tegen de zijkant van de taartvorm.

Strooi 60 gram amandelmeel over de bodem van de taart (voor een knapperige bodem weet je wel).

Verdeel hier twee blikken kersenvlaaivulling overheen (of compote). Net wat je in huis hebt, want dat maken we lekker op, we gooien niets weg natuurlijk. 🙂

Meng de rest van het amandelmeel (150 gram) met het zout, de boter en suiker. Hiervan maak je de crumble (een kruimelig deel). Verdeel de crumble over de vulling.

Verdeel hier het amandelschaafsel overheen.

Zet dan voor ongeveer 45 minuten in de oven en bak goudbruin.

kersenvlaai met amandelcrumble

*dit is een affliate link: koop je iets via deze link? Kost jou niets extra’s en ik krijg een kleine vergoeding.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *