Wat is er nu lekkerder dan de geur van eigengemaakte, verse appeltaart? Niets toch? Ik ben er dol op en het recept hiervan mocht dan ook niet ontbreken op mijn blog. Naast dat het lekker is is appeltaart maken een fluitje van een cent. Met weinig moeite en ingrediënten zet jij deze taart snel op tafel.
Maak hem lekker authentiek met je handen. Dan heb je gelijk je work-out gehad en mag je een stukje extra. Persoonlijk vind ik appeltaart met rozijnen erg lekker, maar die kan je natuurlijk ook achterwege laten. Wat abrikozenjam over de bovenkant, geeft de appeltaart een blozende buitenkant. Week de rozijnen eens in de whiskey of rum om een dronken appeltaart te serveren.
Ingrediënten Appeltaart
Deeg:
- 300 gram zelfrijzend bakmeel
- 150 gram witte basterdsuiker
- 200 gram boter
- snuf zout
- 1 ei
Vulling:
- 6 appels
- 100 gram rozijnen
- 1 eetlepel kaneel
- 50 gram witte basterdsuiker
Overig:
- paneermeel
- 1 ei
- abrikozenjam
Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bekleed je springvorm met bakpapier en/of vet in met boter.
Kneed alle ingrediënten voor het deeg door elkaar totdat je een mooie bal krijgt. Leg deze bal daarna voor ongeveer een half uur/uur in de koelkast. Rol daarna uit en verdeel 3/4 over de onderkant en de zijkant van de springvorm.
Week de rozijnen in lauwwarm water. Schil daarna de appels, haal het klokhuis eruit en snijd in blokjes. Doe de appels, rozijnen, kaneel en suiker in een ruime kom en meng door elkaar.
Tip! Week de rozijnen eens in whiskey! Lekker hoor. 😉
Doe het paneermeel op de onderkant van de taart. Stort het appelmengsel in de springvorm en verdeel goed. Rol het overgebleven deeg uit en snijd in repen (of rol repen met je handen). Leg de repen over de taart.
Klop het ei los en strijk het over de bovenkant van de taart. Zet in de oven voor ongeveer 60 minuten. Besmeer voor serveren met warme abrikozenjam.
***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****
Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.
Heeeerlijk! Niets boven een verse home made appeltaart. Met slagroom 😀
Nee hè, dat eet ik zo graag en dat het liefst met rozijnen! Wel zonder slagroom, dat weer wel haha.
Wat ziet hij er heerlijk uit, maar dat is hij ook. haha
Hij was weer superlekker.
Smeuiige groetjes,
Ma
Ik heb gisteren ook weer een heerlijke appeltaart gemaakt met dadels en walnoten. Hij was weer super lekker. Voor mij is deze favoriet. Vooral als ie nog warm is. Ik doe vaak een laagje spijs over het deeg en dan de appels. Ook lekker met appels en abrikozenstukjes. Zalig.
Tja….we weten wel wat lekker is. Gr. Marlon.
ik maakte de appeltaart in deze tijd met gevulde speculaas fijn prakken en dan door de appels doen
Dat klinkt heerlijk! Lekker herfstig! 🙂
heb jij ook een kookboek geschreven ??? Met al die heerlijke recepten erin !
Hoi Heleen, dank je voor ’t compliment. Maar mijn blog is mijn grote bakboek. Ik heb niets fysiek op papier staan.