Hoewel ik bijna geen koffie drink, vind ik de koffiesmaak ontzettend lekker. Deze koffiesmaak komt in deze cake heel erg goed terug, samen met een vleugje likeur 43. Dus als je benieuwd bent, scrol even door naar het recept voor deze koffiecake met likeur 43!

likeur 43 split

Likeur 43 mix je heerlijk met sinaasappelsap en koffiemelk voor een split ijsje voor volwassenen, maar werkt ook prima met koffie smaak.

Ingredienten koffiecake met likeur 43

Cake

 • 200 gram boter
 • 200 gram suiker
 • 4 eieren
 • 200 gram zelfrijzend bakmeel
 • 2 zakjes (25 gram) cappuccino oploskoffie
 • 50 ml likeur 43
 • 20 mokka boontjes

Vulling

 • 200 ml slagroom
 • 200 gram roomkaas
 • 50 gram witte basterdsuiker
 • 1 zakje cappuccino oploskoffie
 • 3 eetlepels likeur 43 + 50 ml likeur 43
 • 20 gram pure chocolade

Koffiecake met likeur 43

Bereiding

Vet een cakeblik (23 cm) in met boter en bekleed met bakpapier. Verwarm de oven voor op 175 graden.

Mix de boter met de suiker tot een romig geheel. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Het volgende ei voeg je pas toe als het andere ei in het mengsel is opgenomen. Voeg daarna de oploskoffie, de likeur 43 en het zelfrijzend bakmeel toe. Mix dit alles tot een egaal cakebeslag. Voeg daarna de mokka boontjes toe, bewaar er een paar voor bovenop de cake.

Doe het cakebeslag in de cakevorm en strooi hier de laatste mokka boontjes overheen. Bak de cake in ongeveer 45 – 60 minuten goudbruin. De cake is gaar als er een satéprikker schoon uitkomt. Laat de cake helemaal afkoelen.

Maak ondertussen de vulling. Mix de slagroom stijf met de oploskoffie. Meng de roomkaas met de 3 eetlepels likeur 43 en de suiker tot een egaal geheel. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas. Meng dit door elkaar.

Als de cake helemaal is afgekoeld snij je hem in 3 plakken. Verdeel over de onderste 2 plakken de (ong.) 50 ml likeur Verdeel de helft van de vulling over de onderste plak. Rasp hier de helft van de chocolade overheen. Leg daarna de andere plak cake erover. Verdeel hier de rest van de vulling overheen en rasp de chocolade erover. Sluit af met de bovenste cakeplak. Snijd de cake daarna in plakken en genieten maar! 🙂


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

6 gedachte over “Koffiecake met likeur 43”
 1. Ik was dit recept aan het maken maar kan nergens terug vinden wanneer de licor 43 door het cakebeslag moet.
  Bij de vulling staat ook 2x een hoeveelheid licor 43, kun je hier opheldering over geven?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *