Omdat ik niet wist wat ik online moest zetten heb ik het jullie gevraagd. Deze stroopwafel sandwich ijsjes werden massaal gekozen, dus bij deze deel ik met jullie het recept.

Misschien ken je de ‘Wich’-ijsjes van Ben & Jerry’s wel, dat zijn twee koekjes met ijs ertussen. Deze stroopwafel sandwich ijsjes lijken daarop, maar dan met andere smaken.

Even een opmerking van tevoren: maak je deze ijsjes a la minute en deel je ze meteen uit, dan kan je stroopwafel gebruiken. Wil je ze bewaren in de diepvries gebruik dan jodenkoeken. Dit omdat de stroop in de diepvries erg hard wordt, waardoor het niet zo lekker is. Beter is het om het ijs in plakken te snijden, tussen de stroopwafel te doen. Dan dippen in de chocolade, even hard laten worden en serveren.

stroopwafel sandwich ijsjes

Ingrediënten Stroopwafel sandwich ijsjes

4 stuks

  • 8 stroopwafels
  • 750 ml ijs (noten-karamel smaak Jumbo)
  • 200 gram chocolade
  • 100 gram nougatine

Bereiding

Neem een hoge beker van ongeveer 1 liter die iets smaller is dan een stroopwafel. Bekleed deze met plastic folie. Doe het ijs hierin en duw goed aan. Zet daarna voor minimaal 2 uur in de diepvries.

Heb je niet zo’n beker (bij mij zat die bij het staafmixerset) leg dan een paar vellen plastic folie over elkaar. Leg hier het ijs op en maak er een rol van. Zorg ervoor dat het ijs stevig op elkaar zit gedrukt en de rol iets smaller is dan de stroopwafel.

Na 2 uur kan je het ijs gebruiken. Smelt dan eerst de chocolade en zet deze klaar in een bakje zodat je hem direct kan gebruiken. Doe ook de nougatine al in een bakje. Zoals ik zei is het handig om het dan ook bijna direct te serveren. Snijd het ijs in vier dikke plakken. Neem 1 stroopwafel en leg hier een plak ijs op en duw een andere stroopwafel bovenop. Duw daarna in de chocolade en strooi er wat nougatine overheen. Laat dit zo’n 5-10 minuten hard worden in de koelkast. Daarna direct serveren.

Wil je het ijs niet direct serveren gebruik dan jodenkoeken. Ik had de stroopwafel ijs sandwich namelijk in de diepvries gelegd om te bewaren, maar toen is de stroop kei-hard geworden. Aangezien ik geen tandartsrekeningen van jullie wil betalen is dat geen handig idee… 😉 Dus een stroopwafel gebruiken kan prima, maar dan wel direct serveren. Wil je dat niet gebruik kan jodenkoeken. De rest van de receptuur blijft hetzelfde.

Geniet van jullie ijs en van het weekend!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Stroopwafel sandwich ijsjes”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *