Chocoladecake met olijfolie; de eerste keer dat ik voorbij zag komen dat er een cake met olie werd gemaakt, vond ik het maar vies klinken. Na een gesprekje met Debbie (van Deb’s Bakery & Kitchen) en een artikel op Zoetrecepten heb ik de sprong gewaagd en eerlijk is eerlijk, dit smaakt goed! De cake is lekker luchtig, een beetje sponzig – dat klinkt viezer dan hoe het is – en je proeft de olie niet. Drie zaken die ik enorm belangrijk vond en gelukkig goed uit de test zijn gekomen.

De cake heb ik besmeert met een dikke laag chocoladecrème en versierd met roze smarties – je kunt dit natuurlijk aanpassen naar je eigen voorkeur of feestje. Het lijkt mij namelijk ook heerlijk met M&M’s, peanutbutter reese’s, koekjes (bijvoorbeeld OREO of merengue). Kortom keuzes zijn er genoeg, waar versier jij deze cake mee?

chocoladecake met olijfolie

Ingrediënten chocoladecake met olijfolie
  • 100 gram olijfolie
  • 100 gram boter
  • 200 gram donkerbruine basterdsuiker
  • 4 eieren
  • 180 gram zelfrijzend bakmeel
  • 20 gram cacao
  • 20 gram pure chocoladedruppels

Topping

  • 200 gram roomkaas
  • 150 gram pure chocolade
  • 100 – 200 gram Smarties, M&M’s, muisjes
Bereiding

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een bakblik (vierkant/rechthoek) in met boter en bekleed met bakpapier.

Doe de olijfolie, de boter en de basterdsuiker in een kom en mix dit tot een romig mengsel. Voeg daarna één voor één de eieren toe. Als alle eieren in het mengsel zitten, mix dan tot een luchtig mengsel.

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel en de cacao toe en mix tot een egaal cakebeslag. Spatel er daarna de chocoladedruppels doorheen.

Verdeel het mengsel daarna over het bakblik en bak  in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake daarna helemaal afkoelen.

Smelt daarna de chocolade. Klop de roomkaas los in een kom en voeg hier de gesmolten chocolade aan toe. Doe dit in gedeelten, zodat er geen schifting ontstaat. Roer dit goed door elkaar en smeer het chocolade-roomkaas mengsel daarna over de cake. Decoreer de cake daarna met decoratie naar keuze.

Snijd de cake daarna in stukken en geniet van deze overheerlijke, luchtige chocoladecake!


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *