Misschien zal niet iedereen het met mij eens zijn, maar de combinatie sinaasappel en chocolade kan ik goed waarderen. Vooral in deze cake. Deze sinaasappelcake met chocoladecrème en sinaasappelcurd is echt heerlijk!

Enkele jaren geleden zette ik al een sinaasappel chocolade cake online, maar die paste niet goed bij mijn blog. Ik heb hem toen online gehaald, maar de combinatie nooit vergeten. Chocolade en sinaasappel, dat moest ik proberen. Toen Johnny Doodle met een paasreep kwam met pure chocolade en sinaasappel ging ik aan de slag. Deze reep heb ik gebruikt bij de chocoladevulling en als decoratie bovenop. Je kunt hiervoor ook een andere chocolade sinaasappel reep gebruiken of enkel pure chocolade.

sinaasappel chocolade cake

Ingrediënten sinaasappel chocolade cake

Cake

  • rasp van 1 sinaasappel
  • sap van een halve sinaasappel
  • 200 gram zelfrijzend bakmeel
  • 200 gram suiker
  • 4 eieren
  • 200 gram boter

Vulling

  • sinaasappelcurd (half recept)
  • 200 gram chocolade
  • 200 gram roomkaas
  • 250 gram slagroom (+ 1 el suiker)
Bereiding

Verwarm allereerst de oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik in met boter en bekleed met bakpapier.

Was de sinaasappel. Rasp de sinaasappel en pers uit. Bewaar het rasp en het sap.

Mix de boter en de suiker totdat de suiker in de boter is opgenomen. Voeg daarna de eieren één voor één toe. Wacht met het toevoegen van het volgende ei totdat het ei is opgenomen in het beslag. Voeg daarna het sinaasappelsap en -rasp toe.

Voeg daarna het zelfrijzend bakmeel toe en mix totdat je een luchtig geheel hebt. Verdeel het cakebeslag over het cakeblik.

Zet de cake in de oven voor ongeveer 45-60 minuten. Check of de cake gaar is met behulp van een satéprikker. Is de prikker schoon, dan is de cake gaar. Laat de cake daarna volledig afkoelen op een rooster.

Maak ondertussen de chocoladecrème en de sinaasappelcurd (recept).

Chocoladecrème

Smelt de chocolade. Klop de slagroom stijf met de suiker. Mix in een andere kom de roomkaas los. Voeg de slagroom toe aan de roomkaas en spatel dit door elkaar. Voeg daarna de gesmolten chocolade toe aan het roomkaas mengsel. Doe dit in delen, zodat de koude roomkaas aan de warme chocolade kan ‘wennen’. Zo ontstaat er ook geen schifting.

Laat dit daarna opstijven in de koelkast.

Stapelen

Als de cake is afgekoeld, de chocoladecrème en de sinaasappelcurd is opgestijfd  kan het stapelen beginnen. Snijd de cake met behulp van een broodmes of taartzaag in drie plakken.

Doe de chocoladecrème in een spuitzak (geen spuitmondje).

Neem de onderste cakeplak en spuit hierop toeven van de chocoladecrème. Verdeel er daarna wat sinaasappelcurd overheen met een lepel.

Leg de tweede plak erop en herhaal de vorige stappen: chocoladecrème en sinaasappelcurd erop.

Leg daarna de bovenste cakeplak erop. Spuit in het midden een baan van de chocoladecrème (ik heb hiervoor een spuitmondje gebruikt, kan ook zonder) en verdeel er wat sinaasappelcurd en stukjes chocolade overheen.

sinaasappel chocolade cake


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 gedachte over “Sinaasappel chocolade cake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *