Tsja, eigenlijk staan er al brownies met pindakaas op mijn blog. Maar wat moet je dan als je 5 potten heerlijke pindakaas krijgt, daar moet je toch iets mee bakken? En pindakaas en chocolade is gewoon een top-combinatie (vind ik dan). Vandaar dat ik het recept heb aangepast, het is nu nog lekkerder, nog smeuïger en nog meer pindakaas-achtig.

De pindakaas die ik heb gebruikt heb ik ontvangen van Pip & Nut. Het is een pindakaas die voor 100 procent bestaat uit pinda’s. Nou dat is wat je wil toch, echt pure pindakaas! Het maakt mij niet uit welke pindakaas je gebruikt voor deze heerlijke brownies, als het maar bestaat uit 100% pinda.

Brownies met pindakaas

pindakaas brownies

Ingrediënten Brownies met pindakaas

  • 150 gram bruine basterdsuiker
  • 150 gram gecondenseerde melk
  • 25 gram boter
  • 150 gram pure chocolade
  • snuf zout
  • 2 eieren
  • 25 gram cacao
  • 75 gram bloem
  • 2 el pindakaas
  • handje pinda’s

Roomkaasvulling

  • 50 gram pindakaas
  • 75 gram zure room of roomkaas
  • decoratie: pinda’s

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet een brownievorm in met boter en bekleed met bakpapier.

Smelt de bruine basterdsuiker, gecondenseerde melk, pure chocolade en de boter au-bain-marie.

Klop de eieren los in een kom. Voeg hierbij de pindakaas en het zout. Voeg daarna het chocolademengsel toe. Roer dit goed door elkaar.

Voeg daarna de cacao, de bloem en de pinda’s toe en meng dit door elkaar. Giet het beslag in de bakvorm.

Meng de pindakaas en de zure room of roomkaas door elkaar. Verdeel dit mengsel over het brownie beslag en maak met behulp van een mens een swirl. Verdeel er daarna wat pinda’s overheen.

Zet in de oven voor 25 minuten. Laat daarna helemaal afkoelen en snijd in stukken.

pindakaas brownies


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

9 gedachte over “Brownies met pindakaas”
  1. Chocolade en pindakaas is een heerlijke combinatie! Soms maak ik wel eens een boterham met pindakaas met daar bovenop hagelslag. En echte pindakaas is natuurlijk nog lekkerder! Heerlijk recept!

    1. Ha Babs, dank voor je leuke berichtje. Ik vind het ook erg lekker, al ken ik ook genoeg mensen die het maar niks vinden. Veel plezier met bakken!

Laat een reactie achter bij debsbakeryandkitchen Reactie annuleren