Ondanks de tijd van het jaar heb ik bij de foodblogswap van november niet gekozen voor een recept rondom Sinterklaas. Ik heb op de blog van Judith: My Food Blog, gezocht daar een recept wat ik lekker vond. Nou, dat waren er heel wat, na wat wikken en wegen heb ik gekozen voor de pindakaas chocolade taart.

Eten speelt een grote rol in het leven van Judith. Al werkt ze in het dagelijks leven niet met eten, uitgezonderd haar blog, want ze werkt bij een verzekeraar. Van jongs af aan is ze opgegroeid tussen mensen die met voedsel werken. Toch begon ze pas met koken toen ze in Utrecht ging studeren. Nu combineert ze haar blog met haar baan. Met haar blog wil ze mensen inspireren om bewust te eten: goed én lekker (met af en toe een guilty pleasure).

Zo’n guilty pleasure is deze pindakaas chocolade taart. Ik koos ervoor om naast roomkaas ook slagroom toe te voegen, zo wordt de taart wat luchtiger. In plaats van pindakaas koos ik voor jam en voor een extra leuk eindresultaat combineerde ik twee soorten chocolade in één taart: wit en puur.

Chocolade Taart met Jam

Ingrediënten Chocolade taart met jam

Bodem

 • 1 pak bastognekoeken
 • 3 eetlepels jam (rode jam)
 • 125 gram boter

Chocolade – Roomkaas laag

 • 600 gram roomkaas
 • 300 ml slagroom (+ 1 el suiker)
 • 20 gram witte basterdsuiker
 • 90 gram pure chocolade
 • 180 gram witte chocolade

Decoratie

 • 250 gram slagroom (+ 1 el suiker)
 • 4 el jam

Bereiding

Bekleed een springvorm met bakpapier.

Maal bastognekoeken klein in de keukenmachine. Doe dit in een kom. Smelt daarna de boter. Voeg de boter en de jam bij de koekkruimels en verdeel dit over de bodem van de springvorm. Laat opstijven in de koelkast.

Klop de roomkaas los met de suiker. Klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg de slagroom bij de roomkaas en spatel dit voorzichtig door elkaar. Verdeel het mengsel over twee kommen.

Smelt de witte chocolade en voeg dit toe aan de ene kom. Spatel dit door elkaar tot een egaal mengsel. Smelt de pure chocolade en voeg dit toe aan de andere kom. Spatel dit door elkaar totdat er een egaal mengsel ontstaat.

Als de bodem hard is, haal dan de springvorm uit de koelkast. Verdeel het mengsel over de springvorm. Wissel af tussen beide mengsels naast elkaar. Als al het mengsel erin zit, strijk de bovenkant dan glad. Zet voor minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.

Chocolade Taart met Jam

Om de taart af te werken: klop de slagroom stijf met de suiker. Voeg daarna 2 el jam toe en mix nog even kort door. Verdeel dit over de bovenkant van de taart. Smelt de rest van de jam en drizzle dit over de taart heen. Daarna is je chocolade taart met jam klaar. Geniet er van en check ook nog het recept van Judith. Die maakte deze taart met pindakaas.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “Chocolade Taart met Jam”
  1. Ahh, dat weet ik niet zo goed. Zelf heb ik het niet geprobeerd, maar je kan het erop wagen. Ik weet natuurlijk niet hoever je de taart van tevoren wilt maken, maar hij is ook wel een week houdbaar in de koelkast. Groetjes, Lianne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *