Het is feest! Want ‘De Zoetekauw’ bestaat 1 jaar. Tsjonge, is dat even snel gegaan. Eerlijk ik had lang niet verwacht dat ik elke week braaf twee receptjes met jullie zou delen. Maar ik vind het echt leuk. Vooral als mensen een reactie achterlaten, een foto sturen van een recept dat ze hebben gemaakt of gewoon uberhaüpt op mijn blog kijken. Allemaal heel hartelijk dank hiervoor!

Blijf ook zeker foto’s sturen, want daar wordt ik blij van! Kan via Facebook, maar ook via de mail: info@de-zoetekauw.nl

Wat ik ook tof vind, zijn al de mede-bloggers. Een paar van jullie heb ik ontmoet op het All you need is food – event en ik hoop dat ik anderen in de toekomst nog mag ontmoeten. De contacten met lezers en mede-bloggers, hetzij online of offline, vind ik het allerleukst!

Omdat het feest is heb ik een heerlijke taart voor jullie. Deze taart kan werkelijk waar iedereen maken! Je hebt namelijk geen oven nodig en het zijn, zoals jullie van mij gewend zijn, geen hoogdravende handelingen die je moet uitvoeren.

toblerone-cheesecake-met-noga-2

Ingredienten toblerone cheesecake met noga

  • 200 gram digestives
  • 90 gram boter
  • 1 reep toblerone (200 gram)
  • 250 gram roomkaas
  • 250 ml slagroom
  • 80 gram noga (deze heb ik gebruikt: Lonka Noga Hazelnoot Melkchocolade, maar je kan gebruiken wat je lekker vindt)

Bereiding

Ik zei het al: reuze simpel, hier gaan we dan. 

Bekleed een springvorm, van 20 – 22 centimeter met bakpapier.

Verkruimel de digestives (kaakjes / biscuitjes) met een hakmolen of keukenmachine of met een deegroller (doe ze dan eerst in een plastic zak. Doe ze daarna in een kom. Smelt de boter en voeg deze bij de verkruimelde koekjes. Meng goed door. Verdeel de koekjes over de bodem van de springvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm in de koelkast om de bodem hard te laten worden.

Breek de toblerone in stukjes in een kom. Smelt daarna de toblerone. Dit kan au-bain-marie of met de magnetron (roer dan om de 20 seconden). Voeg daarna de roomkaas toe en meng goed door elkaar. Klop de slagroom stijf in een andere kom, dit kan zonder suiker, de taart is zoet genoeg. Voeg daarna de stijf geklopte slagroom toe aan de het roomkaas-toblerone mengsel. Meng dit goed door elkaar.

Verdeel het toblerone-roomkaas-slagroom mengsel over de koekjesbodem. Druk goed aan met de bolle kant van een lepel zorg ervoor dat de bovenkant zo recht mogelijk is. Hier kan je bijvoorbeeld een palletmes voor gebruiken als je dat hebt.  Zet de taart daarna voor minimaal 5 uur, maar het liefst een hele nacht in de koelkast.

Daarna kan je de taart decoreren met de noga. Snijd de noga in kleine stukjes en verdeel in het midden van de taart. Snijd de taart daarna in stukken en geniet van je zelfgemaakte toblerone cheesecake met noga!

Toblerone cheesecake met noga

Deze taart is zeker een van mijn favorieten. Toblerone is dan ook heel erg lekker. Ken jij toblerone en wat vind jij ervan?

Bron: Toblerone Cheesecake – Little Cake House


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *