Een tijdje terug heb ik deze kraam rocky road online gezet, maar vandaag deel ik nog 3 verschillende kraamhapjes met jullie. Snel om te maken en een keer iets anders dan beschuit met muisjes.

De hapjes zijn wel gemaakt met chocolade, maar dat vind ik gewoon heel lekker! Voor de non-chocolade liefhebbers: is er deze geboorte cakerol. Heel erg lekker! Misschien dat er namelijk mensen zijn die niet van chocolade houden (kan dat?).

Ingrediënten kraamhapjes

Stroopwafel

  • mini stroopwafeltjes
  • pure chocolade of melk chocolade
  • muisjes of spinkels in het blauw of roze

Marshmallow

  • marshmallows
  • pure chocolade of melk chocolade
  • muisjes of spinkels in het blauw of roze

IJscups

  • melk chocolade ijscups
  • muisjes in het blauw of roze

N.B. Hoeveelheden zijn naar eigen inzicht. Ik zou zeggen kijk hoeveel je nodig hebt en koop in elk geval 2 pakken muisjes. Wat over is komt sowieso op. Voor de ijscups heb je natuurlijk geen extra chocolade nodig. Houd voor de stroopwafeltjes en de marshmallow in elk geval 200 gram aan. Dan kan je even vooruit. Meer kan altijd. Wat over is kan je gewoon hard laten worden en opnieuw smelten, zodra je het nodig hebt.

Bereiding

Kraamhapje: stroopwafel met muisjes

Stroopwafel

Zet alvast een bord klaar met bakpapier erop. Doe de chocolade in een hittebestendige kom. Smelt de 70% van de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Voeg daarna de rest toe. Dip de stroopwafel hierin. Ongeveer tot de helft. Klop het het overige van de chocolade eraf door aan de rand van de kom te tikken.

Leg dan het stroopwafeltje op het bord en strooi er wat muisjes overheen. Laat helemaal hard worden en serveer met de overige hapjes in een leuk schaaltje.

Kraamhapje: marsmallow met muisjes

Marshmallow

Zet een bord klaar waar je de marshmallows op kan zetten. Zet ook een bakje met muisjes klaar. Smelt net als bij de stroopwafeltjes de chocolade. Dip de marshmallow hierin. Doe overtollige chocolade eraf met behulp van een mesje of lepeltje. Dip in de muisjes en laat helemaal uitharden.

Kraamhapje: IJscups met muisjes

IJscups

Zet alvast een bord klaar waar de ijscups op gezet kunnen worden en een bakje met muisjes erin. Zet een pannetje met heet water op het vuur. Zorg ervoor dat het water kookt. Hou hierboven 2 ijscups (elke hand één). Wacht totdat de bovenkant wat gesmolten is. Dip daarna in de muisjes. Zet op het bord en laat uitharden.

Let op, het water is warm. Zorg ervoor dat je, je vingers niet brand.

Zo, 3 leuke kraamhapjes! Leuk voor de kraamvrouw om van te snoepen of voor de kraamvisite. Daarnaast is het leuk om dit te trakteren op school voor de broertjes en zusjes van de nieuwe boreling.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

2 gedachte over “3x kraamhapjes”
  1. Wat creatief hee! Ik kreeg toevallig deze week weer eens beschuit met muisjes voorgeschoteld en dacht nog bij mezelf: wat een cliché eigenlijk dat altijd iedereen maar die beschuitjes voor schotelt. Dit gooit wat leven in de brouwerij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *