Truffels met stroopkoek en karamel

Truffels met gemaakt van koek, ik had het al verschillende keren langs zien komen en ik vond het tijd om het eens zelf te proberen. Deze chocolaatjes zijn gemaakt van stroopkoeken. Als decoratie gebruik ik stroopwafels. Ik dacht dat het wel lekker zou zijn, om ook wat karamel toe te voegen, omdat die de gemeenschappelijke deler is tussen beide koeken en dat pakte goed uit! De bonbons zien er niet alleen enorm leuk uit, maar smaken ook heerlijk!
Bonbon met karamel

Ingrediënten (11 truffels)

 • 50 gram zuivelspread
 • 140 gram stroopkoeken
 • 200 gram melkchocolade
 • 1 eetlepel karamelsaus
 • halve stroopwafel

Bereiding

Verkruimel de stroopkoeken, zorg ervoor dat er kruimels overblijven. Voeg bij de kruimels de zuivelspread en een halve eetlepel karamelsaus en meng met dit een vork tot een mengsel. Maak je handen vochtig en rol er balletjes van. Ik haalde uit dit recept 11 truffels.

Zet de truffels in de diepvries om hard te worden. Snijd de stroopwafel in kleine stukjes.

Smelt de ¾ van de chocolade en voeg daarna de rest toe. Zo wordt je chocolade snel hard. Het beste kan je ze per twee of per drie uit de diepvries halen.

Truffels

Doop de truffels in de chocolade. Zelf heb ik laatst wat bonbonvorken gekocht en dan gaat het heel gemakkelijk, maar je kunt het ook met een normale vork doen. Verdeel er wat stroopwafelkruim overheen. Laat op elke truffel een druppel karamelsaus vallen. Laat hard worden en bewaar in de koelkast.

 

En dan genieten! Ga jij deze truffels maken of gebruik je een andere koek?


***** Hier vind je alle recepten voor Kerst! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

4 Comments

 • Mariska 21 juni 2016 at 10:14 Reply

  Worden ze in de koelkast niet hard dan? Of duurt het dan gewoon langer? Ik wil dit wel eens proberen :O Lekker!

  • Lianne 21 juni 2016 at 10:16 Reply

   Jawel, maar zelf vind ik diepvries handiger omdat het sneller gaat en omdat de truffels dan harder zijn zodat de chocolade eerder hard wordt en dan krijg je zo’n mooie glanslaag. 🙂 Maar in principe kan het ook met de koelkast.
   Ja, leuk! Zeker doen hoor, ze zijn het echt waard.

 • Hilda 21 juni 2016 at 21:33 Reply

  Ohhhh, mjammie
  Wat een lekkers weer.
  Mijn lijstje wat ik nog ooit wil en moet maken wordt steeds langer.
  Ik zeg weleens, ik miet wel 100 jaar worden wil ik alles bakken wat ik wil en eruggggg lekker vind.

  Gr Hilda

  • Lianne 22 juni 2016 at 08:16 Reply

   Dank je wel Hilda! Ja, ze zijn inderdaad heerlijk. Nou als je ze gaat maken, laat het mij dan weten hè. Ik vind het altijd tof om foto’s van lezers te ontvangen van wat ze gemaakt hebben van mijn blog. 🙂 Groetjes Lianne

Ik zou het leuk vinden als je een reactie achterlaat!

%d bloggers liken dit: