Laatst had ik een hele gezellige babyshower, voor mijn vriendin. Als vriendinnen namen we allemaal wat lekkers mee, zoals je hieronder kunt zien. Zelf had ik merengue gemaakt. De schuimpjes had ik versiert met roze en blauw, omdat we nog niet allemaal weten of het een jongetje of meisje wordt.

Toen ik de foto van de merengue op mijn Facebookpagina had gezet kreeg ik de vraag of het recept ook online kwam, dat was niet wat ik echt in mijn hoofd had, maar u vraagt, wij draaien. Dus bij deze het recept.

Als je nu weet of het een jongen of meisje wordt dan kun je natuurlijk heel gemakkelijk één kleur gebruiken.

merengue

Ingrediënten Babyshower merengue

  • 2 eieren
  • 125 gram suiker
  • halve eetlepel maïzena
  • snufje zout
  • kleurstof: roze + blauw

Bereiding

Verwarm de oven voor op 150 graden. Leg op een bakplaat een stuk bakpapier.

Scheid de eiwitten van het eigeel. Doe de eiwitten, suiker, maïzena en zout in een beslagkom en klop het op de hoogste stand stijf. Ga net zolang door totdat je de kom op zijn kop kan houden en er niets uitloopt. Dit kan ongeveer 5 – 10 minuten duren.

Neem een spuitzak en vouw deze binnenstebuiten. Maak met behulp van een satéprikker blauwe en roze strepen aan de zijkanten. Ik had 2 blauwe en 2 roze strepen. Vouw daarna de spuitzak voorzichtig weer terug. Schep dan de merengue in de spuitzak. Knip het puntje eraf en spuit hoopjes op het bakpapier.

Zet de oven nu op 140 graden en bak de merengue 1 uur. Zet dan de oven uit. Laat daarna afkoelen in de oven en als hij koud is voorzichtig van het bakpapier loshalen.

merengue

Welke hapjes zou jij maken voor een babyshower?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “Babyshower merengue”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *