Fudge is altijd lekker, helemaal als je het combineert met een lekkere candybar. Deze KitKat Fudge is zo gemaakt en heerlijk om te eten en leuk om weg te geven. Bijvoorbeeld als je op bezoek gaat. Trouwens; doen jullie dat weleens? Homemade baksels weggeven als bedankje, cadeautje of zomaar? Laat het even weten in de reacties. Ik doe dat weleens en dat wordt altijd positief ontvangen.

KitKat Fudge

Ingrediënten KitKat fudge

  • 1 blikje gecondenseerde melk
  • 340 gram pure chocolade
  • 1 – 1,5 zak KitKat mini’s

Bereiding

Bekleed een bakblik met bakpapier. Gebruik voor dit recept een vorm van 20 x 30. Doe in het bakblik een vel bakpapier. Dit zorgt ervoor dat je de fudge er dadelijk gemakkelijk uit krijgt.

Doe de gecondenseerde melk en de chocolade in een magnetronbestendige kom. Zet in de magnetron voor 25 seconden, roer door en herhaal dit totdat de chocolade is gesmolten. Je kunt de chocolade met gecondenseerde melk ook au-bain-marie laten smelten.

Zodra de chocolade helemaal gesmolten is verdeel je de helft over de bodem van het bakblik. Zet dit 5 minuten in de koelkast om iets harder te worden. Breek de KitKat in doormidden en duw ze licht aan in de fudge. Verdeel 1 laag KitKats over de fudge heen. Bewaar de rest voor decoratie. Verdeel daarna de rest van het gecondenseerde melk – chocolade mengsel over de KitKat heen. Snijd een paar KitKat repen in kleine stukjes en strooi dit over de bovenkant van de fudge heen. Zet daarna terug in de koelkast. Laat minimaal 3 uur hard worden en snijd de fudge daarna in stukjes.

KitKat Fudge

Dat ziet er toch heerlijk uit? Zelf vind ik het erg lekker doordat de KitKat een bite geeft aan de zachte fugde. Dit is zeker een favoriet van mij. Andere fudgerecepten vind je hier.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

5 gedachte over “KitKat Fudge”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *