Je hoort wentelteefjes te maken met oud brood. Dan sopt het lekker gemakkelijk in de melk. Toch vind ik deze wentelteefjes ook heerlijk met een verse paasstol. Aangezien smaak geheel niet onbelangrijk is, deel ik vandaag met jullie het recept voor: ‘Paasstol wentelteefjes met crème fraîche’. Klinkt chique, maar het is zo gepiept.

Slowfoody

Ik moet jullie opbiechten dat ik nog nooit wentelteefjes gemaakt heb. Wel gegeten, tijdens een jongerenvakantie, maar dus nooit zelf bereidt. Toen ik de blog van Hilde, Slowfoody, kreeg toegewezen voor de maand maart heb ik echt lang zitten zoeken naar een recept wat ik wilde maken. Niet omdat er niks bij was wat ik lekker vond, welnee, alle zoete baksels zou ik wel willen proberen. Maar ik wilde iets wat ik nog nooit had gemaakt. Dus ja. Dat werden suikerbrood wentelteefjes. Alleen dan met paasstol.

Zo geschiedde. Nu op naar het recept. PS. De crème fraîche is een lekkere frisse toevoeging, wat het geheel echt àf maakt. 

paasstol wentelteefjes

Ingrediënten paasstol wentelteefjes met crème fraîche

voor 8 wentelteefjes (4 personen)

  • 8 dikke plakken paasstol
  • 1 ei
  • 250 ml melk
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 scheutje vanille extract
  • boter om in te bakken

Crème fraîche room

  • 125 gram crème fraîche
  • 1 scheutje vanille extract
  • 1 zakje vanille suiker
  • decoratie: kaneel en hazelnoten

Bereiding

Snijd dikke plakken van de paasstol. Zet een pan op het vuur en verwarm hierin een klontje boter.

Meng in een kom melk, ei, kaneel en vanille extract tot een egaal mengsel. Giet dit in een diep bord.

Doop de plak paasstol in het mengsel totdat hij helemaal doordrenkt is. Leg in de koekenpan. Bak daarna bruin aan beide kanten.

Ga zo door met de rest van de plakken brood.

Het sausje voor erbij maak je door de crème fraîche, vanille extract en vanille suiker door elkaar te mengen. Doe hiervan een klodder op het brood. Ter decoratie kun je wat kaneel en hazelnoten over het sausje strooien.

Tip: Serveer het als het brood nog warm is, dan is het, het allerlekkerst!

Mij lijkt dit heerlijk bij het paasontbijt of -brunch, wat vind jij?


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *