Garnalen, ja daar zijn heel wat mensen bang voor. Maar deze garnalenhapjes zwemmen niet weg hoor. Je moet er van houden, maar zelf vind ik deze garnalenkoekjes heerlijk! Met wat simpele ingrediënten maak je van de garnaal een hapje wat je kunt delen op een high tea, verjaardag of tijdens de borrel.
Garnalenkoekjes

Ingrediënten garnalenkoekjes

30 stuks

  • 1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
  • 30 plakjes kaas (koop gewoon een middelgroot blok, sowieso voldoende)
  • 1 bos lenteuitjes
  • 30 garnalen (diepvries)
  • snuf zout
  • snuf peper
  • 1 ei

Bereiding

Laat het bladerdeeg en de garnalen ontdooien en verwarm de oven voor op 180 graden.

Snijd het bladerdeeg in 3 repen en leg daar een plakje kaas op. Zorg ervoor dat het plakje kaas even breed is als het reepje bladerdeeg.

Snijd het lenteuitje in de lengte doormidden en daarna in drieën. Leg ongeveer 3 stukjes op de kaas. Leg daar de garnalen op en breng deze op smaak met wat peper en zout.

Garnalenkoekjes

Rol het bladerdeeg op en duw goed dicht. Hiervoor moet je de garnaal wat dubbelvouwen. Klop het ei los en verdeel dit over het bladerdeeg. Leg de garnalenhapjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet in de oven voor ongeveer een half uur.

Let op! Als de garnalen nog niet helemaal ontdooit zijn kan het zijn dat ze er iets langer in moeten, zijn ze helemaal ontdooit, is het misschien wat korter.

Garnalenkoekjes

Serveer op een zwoele septemberavond met een glaasje wijn en niet te vergeten zoete chilisaus! Vooral dat laatste is enorm belangrijk. Het maakt de garnalenkoekjes zoveel lekkerder.


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *