Vorig jaar deelde ik mijn favoriete kerstdessert: mokkaschuimpjes taart met karamel. Dit jaar kom ik met een variant daarop en dit keer is die met chocolade. Een ijstaart met chocolade en mokkaschuimpjes. Een lekker easy-peasy kerstrecept, waarmee je zeker punten gaat scoren bij de hele familie.

ijstaart met chocolade en mokka

Ingrediënten ijstaart met chocolade en mokka

  • 100 gram chocolade + 50 gram ter decoratie
  • 250 gram mokka schuimpjes
  • 500 ml slagroom
  • 1 pak lange vingers

Bereiding

Verkruimel de mokkaschuimpjes (bewaar er ongeveer 8 voor de decoratie) in kleine stukjes. Snijd ook 100 gram chocolade in kleine stukjes.

Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel de lange vingers over de onderkant van de springvorm. Doe dit met de gesuikerde kant naar boven.

Klop de slagroom stijf. (Hier hoef je geen suiker aan toe te voegen. De taart is zoet genoeg.) Voeg hier de verkruimelde mokkaschuimpjes en de stukjes chocolade aan toe. Meng dit goed door elkaar.

Verdeel het chocolade-mokka-slagroom mengsel over de lange vingers en druk goed aan. Laat de taart daarna hard worden in de diepvries voor minimaal 1 nacht.

Als je de taart wilt gaan serveren, smelt dan de overgebleven chocolade en verdeel dit over de taart. Zet de 8 mokkaschuimpjes ter decoratie op de taart.

ijstaart met chocolade en mokka

Ik vind deze ijstaart met mokka en chocolade echt een prima idee voor het kerstdessert en jij?

Dit recept en de foto’s zijn ingestuurd door: Ria. Wil je ook een recept insturen, mail dan naar: info@de-zoetekauw.nl


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

3 gedachte over “IJstaart met chocolade en mokka”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *