Bijna elke maand doe ik mee met de foodblogswap, bakken van andere blogs. Erg leuk en dit keer deel ik met jullie het recept voor deze soesjestoren met chocolade. Het lijkt een waanzinnig karwei, maar dat valt heus wel mee. Bovendien is het niet moeilijk, iedereen kan dit maken. Dat is namelijk de insteek van al mijn recepten. 😀

Foodblogswap: Elke Hap

Deze soesjestoren, is een echt soesjesfeest (of niet dan? mijn bovenste beste fijnproevers?) Ik koos dit recept van de blog van Elke: Elke Hap. Elke komt uit Limburg en dat merk je meteen, vooral aan de naam van het recept: soezebollekes taart. Klinkt wel gezellig toch? Op Elke haar blog vind je heerlijke baksels, maar ook recepten voor het avondeten, dessert of heerlijke broodjes voor tijdens de brunch.

Ingrediënten soesjestoren met chocolade

Soesjes (30 – 40 kleine soesjes)

 • 100 gram bloem
 • 100 gram boter
 • 1 tl vanille extract
 • 100 gram water
 • 100 gram melk
 • 3 à 4 eieren

Vulling en decoratie

 • 500 ml slagroom
 • 50 gram suiker
 • 1 zakje klopfix
 • 1 pakje Dr. Oetker Taart en Cake vulling chocolade*
 • 80 gram chocolade
 • nougatine

*Dit product heb ik gekregen.

Bereiding

Soesjes

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier.

Zet een steelpan op het fornuis en doe hierin de boter, de vanille aroma, het water en de melk. Roer totdat de boter is de gesmolten en het lichtjes begint te koken. Er komen dan kleine belletjes in het mengsel.

Haal daarna de steelpan van de warmtebron en voeg al de bloem toe. Zet de pan daarna weer terug op het fornuis en roer met een spatel net zolang totdat het een grote bal wordt (2-3 minuten garen). Doe het soezenbeslag daarna in een beslagkom.

Voeg dan een voor een de eieren toe. Roer eerst totdat het ene ei helemaal is opgenomen, voordat je het volgende ei toevoegt. Doe het beslag daarna in een spuitzak.

Neem de bakplaten en spuit hierop kleine toefjes. Dit worden de soezen. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte tussenzit, want de soezen worden groter in de oven.

Zet de soezen daarna voor ongeveer 25 minuten in de oven. Ik heb 2 bakplaten onder elkaar gezet en ze halverwege omgedraaid. Je kunt ook eerst de ene en daarna de andere bakplaat afbakken in de oven.

Vulling en decoratie

Voor de vulling doe je de slagroom met de suiker en de klopfix in een kom. Klop dan de slagroom stijf.

Maak de soezen aan de onderkant open met behulp van een schaar of mesje. Doe daarna 1 kneepje (ongeveer een theelepel) chocoladevulling van Dr. Oetker in het soesje. Spuit daarna de soes vol met de slagroom.

Dan komt het leukste en het lastigste: stapelen. Neem een bord en stapel hier de soezen op zodat er een toren ontstaat. Grote soezen onder en een mooie kleine bovenop.

Smelt daarna de chocolade en doe deze in een spuitzak. Verdeel dit over de soezentoren naar eigen inzicht. Daarna nog wat nougatine om het extra feestelijk te maken.

Deel deze soezentoren met je familie, vrienden en kennissen. Dan wens ik jullie allen een goede jaarwisseling en een voorspoeding 2017! 


***** Hier vind je alle recepten voor Pasen! *****

Volg me ook op Facebook! Bak je een recept van mijn blog? Deel het op social media met #dezoetekauw zodat ik met je mee kan kijken. Vind ik leuk! Of stuur je foto naar info@de-zoetekauw.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *